Poutala kahdekas avausmatkalla Astanassa

Mika Poutalan Astanan pikaluistelun maailmancupin lauantain paras veto toi paikan kymppisakkiin päivän lyhyemmällä matkalla.

500 metrillä Poutala oli kahdeksas ajalla 34,84 ja hetkeä myöhemmin 1000 metrillä 15:s (1.09,69).

500 metrillä Poutalan starttiaika oli 9,60 (6:nneksi nopein) ja kierros kulki 25,2.

Tonnilla avaus kulki 16,48 sekä kierrokset 25,7 ja 27.4. Kokonaisaika oli lähes täsmälleen sama kuin Naganossa edellisessä osakilpailussa. Tuohon verrattuna startti sujui yhtä nopeasti, avauskierros oli puoli sekuntia hitaampi, mutta päätöskierros taas puoli sekuntia nopeampi.

Kauden neljännessä 500 metrin osakilpailussa saatiin myös neljäs eri voittaja, kun Hollannin Dai Dai Ntab oli nopein ajalla 34,52. 22-vuotiaalle hollantilaiselle voitto oli uran ensimmäinen. Edellinen paras sijoitus hänellä oli yhdeksäs tila Harbinista kauden avauksesta ja Soulista kahden vuoden takaa.

Muut palkintokorokkeelle nousijat olivat venäläisiä, kun Ruslan Murashov (34,57) oli toinen ja Pavel Kulizhnikov (34,61) kolmas.

Poutala nousi kuitenkin 500 metrin maailmancupissa samalla kolmen kärkeen. Poutalalla on kasassa 176 pistettä, kun edelle mahtuvat vain Kulizhnikov (300) ja Korean Min Kyu Cha (180). Poutalan takana on tiivistä, sillä 30 pisteen sisälle mahtuu miehet sijoilla 4-9.

1000 metrilläkin saatiin uusi maailmancupin henkilökohtaisen kilpailun voittaja, kun kolmesti aiemmin joukkuesprintissä voittanut Kanadan Vicent De Haitre oli nopein (1.08,90). Toiseksi sijoittui Kulizhnikov (1.08,99) ja kolmanneksi Japanin Takuro Oda (1.09,06). Kaksi edellistä osakilpailua voittanut Hollannin Kjeld Nuis ei ilmestynyt starttiviivalle.

1000 metrin maailmancupissa Poutala on kahdeksantena kerättyään kolmesta osakilpailusta 122 pistettä. Kärjessä ovat Kulizhnikov (220), Nuis (200) ja De Haitre (190).