Rullaluistelun superviikonloppu Oulussa

Elokuun ensimmäisenä viikonvaihteena 6.- 7.8. rullaluistellaan Oulussa sekä radalla että maratonilla.

Rullaluistelun superviikonloppu starttaa radalta, kun lauantaina 6.8. klo 15 kisaajat pääsevät testaamaan Iinatin moottoriurheilukeskuksen 965 metrin mittaisen radan. Moottoriradalla luistellaan Finnish Inline Cupin (FIC) ja Juniori Cupin viides ja viimeinen osakilpailu tälle kesää.

Iinatin rata on ollut viimeksi rullaluistelijoiden käytössä noin 15 vuotta sitten, mutta moottoriurheilun saadessa uudessa tilat rullaluistelijat pääsevät takaisin Iinatti Roller Parkiin. Ennakkokaavailuissa rataa on veikkailtu jopa kv. säännöt täyttäväksi road radaksi, joten kannattaa tulla Iinattiin kokeilemaan, minkä vaikutelman rata luistelijoille antaa.

Sunnuntaina 7.8. siirrytään Virpiniemen liikuntaopistolle, maamme jopa parhaimmaksi mainostetulle maratonreitille. Kello 11 starttaavat rullaluistelun SM-maraton sekä Virpiniemen rullaluistelu- ja sauvarullaluistelumaraton, joka luistellaan nyt neljättä kertaa. Yhden kierroksen pituus on n. 21 km, mutta reitti käy n. 10 km välein opiston pihalla juomahuoltopaikalla.

Nyt on hyvä tilaisuus tulla kokeilemaan onnistuuko reittiennätysten rikkominen, jotka tällä hetkellä ovat Jarkko Koposella 1.15,55 ja Elke Klemowiczillä 1.36,09. Virpiniemessä on luvassa myös nopeimmalle mies- ja naisrullailijalle kiinnitykset kiertopalkintoon sekä kuninkuusmatkan SM-mitalit.