Rullaluistelun alkukauden leiri- ja kisakuulumisia

Rullaluistelun kehitysryhmä avasi kisakautensa kahdella Europa cupin osakilpailulla Saksassa. Mukana matkalla olivat kehitysryhmän Vilmer Vesanto, Nils Vähä-Vahe, Antti Sjögren ja Jani Virtanen, sekä miesten sarjassa luisteleva Verneri Kinnunen. Valmentajina ja huoltajina matkalla toimivat Taneli Kerola ja Jaakko Välitalo.

Ensimmäinen kilpailuviikonloppu luisteltiin Geisingenin hienossa rullaluisteluhallissa 200m pista-radalla. Torstaina, päivä ennen kilpailua päästiin treenaamaan, hakemaan tuntumaa rataan ja katsomaan ajolinjat kohdilleen perjantain sprinttejä varten.

Perjantaina Geisingenissä kaikki Vilmeriä lukuun ottamatta luistelivat ns. Dobbin-sprintin eli lentävän 200m ja 500m alkuerät. Vaikka jatkopaikkaa kukaan ei saavuttanutkaan oli kehitys viime vuoteen nähden hyvää. Miesten sarjan kärjessä nähtiin huikeita 200m suorituksia mm. uusi rataennätys 13,807.

Lauantaina kadetit ja B-juniorit luistelivat 3000m pistekisojen alkuerät ja Verneri 5000m pistekisan alkuerät. Vilmerillä sen sijaan oli vuorossa dobbin-sprint, 2000m ja 1000m erät. Kaikki pitempien matkojen luistelijat karsiutuivat B-finaaleihin. Myös Vilmeri jäi ilman jatkopaikkaa 1000m:llä. Kilpailut antoivat hyvää kokemusta vauhdikkaasta ryhmässä luistelusta ja näyttivät selkeän kehityksen aiempiin suorituksiin nähden.

Sunnuntaina Geisingenissa oli vielä vuorossa kadettien ja B-junnujen 5000m sekä Vernerin 10000m eliminationien B-finaalit. Myös näissä nähtiin hienoa luistelua joka luistelijalta.

Treenit ja kisat jatkuivat Groβ-Geraussa

Maanantaina siirryttiin Groβ-Gerauhun hienolle 300m road-radalle. Groβ-Geraussa päästiin pitämään hyvä neljän päivän treeniputki ennen seuraavan viikonlopun kilpailuja.

Treenit sujuivat hienossa kelissä ja parhaimpana päivänä luisteltiin yli 25 asteen auringonpaisteessa. Muutaman kovemman luisteluharjoituksen jälkeen jäi vielä aikaa herkistellä ja palautua kilpailuja varten.

Perjantain kilpailuissa luisteltiin kadettien ja B-junnujen 300m ja 3000m pistekisa ja Vernerin 300m. Muut pääsivät luisteluillaan B-finaaleihin, mutta Nils hienolla suorituksellaan ylsi A-finaaliin.

Lauantaina, sateesta huolimatta, luisteltiin Vilmerin 3000m, kadettien ja B-junnujen 1000m erät ja 3000m finaalit. Vernerillä 1000m erät ja 5000m erät ja B-finaali. A-finaalissa luistellut Nils luisteli hienosti sijalle 18.

Sunnuntaina luisteltiin myös hieman huonommassa kelissä, mutta kaikki pääsivät vetämään kuivalla asvaltilla. Sunnuntai piti sisällään Vilmerin 1500m ja 2000m, kadettien ja B-junnujen 5000m elimination finaalit ja Vernerin 5000m elimination finaalin. Muut luistelivat B-finaaleissa, mutta Nils pääsi starttaamaan A-finaaliin aikaisempien matkojen perusteella.

Kilpailu- ja harjoitusmatka oli kaikinpuolin onnistunut ja antoi luistelijoille hyvää kokemusta ja harjoitusta Euroopan ratojen kovemmista vauhdeista. Vaikka sijoituksia ei kilpailuissa nähtykään, oli hieno huomata kaikkien luistelijoiden kehittyneen viime kaudesta selkeästi.