Suomalainen upeasti MM-neloseksi

Pikaluistelun junioreiden MM-kilpailujen päätöspäivänä Kiinan Changcunissa nähtiin iloinen suomalaisyllätys. Samuli Suomalainen oli sunnuntaina massastartissa hienosti neljäs.

 

Suomalainen voitti välikirin, jonka avulla hän sijoittui juuri neljänneksi. Toinen suomalaisluistelija Antero Eskola oli lopputuloksissa 21:s

 

–    Olemme välikirejä tavoitelleet pitkin kautta. Tänään se onnistui oikeassa paikassa. Loistava päätös kilpailukaudelle, nuorten maajoukkueen valmentaja Jason Andberg hehkutti.

 

–    Olen erittäin tyytyväinen päivän suoritukseen, Suomalainen totesi iloiten. 

 

Suomalainen ja Eskola jäävät nyt ansaitulle kilpailutauolle. Valmentaja Andberg kertoo, että kausi on ollut pojilla onnistunut.

 

–    Samulin osalta kausi ja MM-kilpailut onnistuivat erinomaisesti. Antero on ottanut kauden aikana hyviä kehitysaskeleita, yltäen MM-kilpailussa hyvin tasolleen, Andberg arvioi. 

 

–    Suomen nuorten maajoukkue on tänä vuonna pystynyt laajemmalla rintamalla napsimaan maailmancupissa pisteitä, hän lisäsi. 

 

Maailmancupin kilpailujen paras suomalaissijoitus oli Tuomas Rahnaston neljässija 3000 metrillä Berliinissä. 

 

–    Samuli oli Suomen pisterohmu. Nousujohteiseen kauteen on mahtunut useita nelossijoja. Muun muassa Samuli hävisi olympiapronssin todella niukasti, Andberg harmitteli. 

 

Ikävä asiana Andberg mainitsee Tuomas Rahnaston ja Juho-Jaakko Yli-Ilkan sairastumiset, joiden myötä heillä jäivät MM-kilpailut väliin.

 

–    Rahnaston loistavan alkukauden vire jäi näyttämättä viimeisen juniorivuoden MM-kilpailuissa, Andberg totesi. 

 

–    Jatketaan positiivista kehitystä ja käännetään nelossijat jatkossa mitaleiksi, hän lisäsi toiveikkaana.