Poutalan kausi päättyi palkintokorokkeelle

Mika Poutalan mainio kausi sai kunniakkaan päätöksen, kun suomalainen nousi Heerenveenissä pikaluistelun maailmancupin finaalien päätöspäivänä palkintokorokkeelle. Poutala sijoittui 500 metrin kilpailussa kolmanneksi ajalla 35,02.

Palkintokorokesijoitus oli Poutalalle kauden kolmas. Kaikkiaan Poutala luisteli kauden aikana 11 500 metrin mc-kilpailua ja oli vain kerran yhdeksän parhaan joukon ulkopuolella. Tasaisuus tiesikin matkan kokonaispisteissä komeasti neljättä tilaa.

Sunnuntaisen päätösvedon sata metriä menivät aikaan 9,75 eli täsmälleen samaan aikaan kuin perjantaina. Loppu tuli kuitenkin perjantaita liukkaammin ja aika parani sekunnin kymmenyksellä.

Mika Poutala:

– Mahtava fiilis lopettaa tällä suorituksella ja palkintokorokkeelle. T

– Toki päivän suorituksesta jäi paljon parannettavaa, ei ollut todellakaan täydellistä. Onneksi kuitenkin riittävää palkintopallille. Kierros kulki mallikkaasti, mutta ensimmäiseen sataseen jäi taas parannettavaa. Se olisi pitänyt saada kulkemaan kaudella paremmin, jotta olisi pystynyt kisaamaan kaikissa kisoissa palkintokorokepaikoista. Mikä sitten syy on siihen? Joudun treenaamaan paljon Suomen olosuhteissa ja kyllähän starttitreenaaminen on täysin erilaista kuin hyvissä halliolosuhteissa.

– Nyt pyrin olemaan paljon perheen kanssa, vähän väliin  sponsorivelvollisuuksia ja puhetilaisuuksia. Pääasiassa irrottaudun urheilusta vähäksi aikaa, pikaluisteluharjoittelusta noin kuukaudeksi.

Sunnuntain 500 metrisen voittoon luisteli kotiyleisönsä edessä kauden parhaaseen menoon yltänyt Ronald Mulder, joka niittasi heti avausparissa 34,81. Voitto oli Mulderin kauden ensimmäinen, kun vasta perjantaina tuli ensimmäinen palkintokorokesijoitus (3.).

Maailmancupin kokonaispisteiden voittoon niukkaakin niukemmin puristanut Venäjän Ruslan Murashov oli toinen ajalla 34,89. Tällä kertaa ensimmäisenä palkintojen ulkopuolelle jätettiin Norjan Espen Arne Hvammen (35,07).

Maailmancupin 500 metrin yhteispisteissä Murashov ja dopingepäilyjen alla oleva sekä kisoista poissa ollut maamies Pavel Kulizhnikov päättyivät tasapisteiiin (705). Murashov kuittasi voiton paremman finaalituloksen myötä.

Kanadan Gilmore Junio  oli viikonlopun finaalikisoissa kolmas ja viides yltäen kokonaispisteillä 637 kolmanneksi. Poutalan kokonaispisteet olivat 577 ja viidenneksi yltäneen Kanadan Alex Boisvert-Lacroix´n 508.

500 metrin maailmancupin lopputilanne

Mika Poutalan sijoitukset tämän kauden 500 metrin maailmancupin osakilpailuissa:

Calgary 2./ 8.

Salta Lake City 8. / 3.

Inzell dns / 4.

Heerenveen 6. / 9.

Stavanger 9. / 16.

Heerenveen 4. / 3.

Mika Poutalan sijoitukset, yhteispisteet ja palkintokorokesijoitukset 500 metrin maailmancupissa 2003-2016: