Poutala kymmenes kauden viimeisellä tonnilla

Mika Poutala sijoittui kymmenenneksi kauden viimeisessä maailmancupin 1000 metrin kilpailussa lauantaina. Maailmancupin finaaleja luistellaan Hollannin Heerenveenissä.

Poutalan aika oli 1.10.00. Avaus 200 metriä meni 16,39 ja kierrokset 25,5 sekä 28,1.

Mika Poutala:

– Tarkoitus oli vetää hyvä 600 metriä ja jahdata parina luistellutta Nico Ihleä takasuoralla. Ensimmäinen 200 metriä onnistui todella hyvin, mutta ensimmäiseen kaarteeseen läksi hieman liian aikaisin. Loppumatka oli sen jälkeen haastava. Huomiseksi lähdetään tekemään hirmuvetoa.

Kisan voittoon luisteli kauden toisen osakilpailuvoittonsa tonnilla ottanut Hollannin Kjeld Nuis (1.08,94) ennen maamiestään Kaj Verbijiä (1.08,98) ja Venäjän Denis Yskovia (1.09,22).

Poutala sijoittui 1000 metrin loppupisteissä 12. tilalle 148 pisteellä. Maailmancupin matkakohtaisen kisan voiton vei Nuis (630) ennen Venäjän Pavel Kulizhnikovia (480) ja Hollannin Gerben Jorritsmaa (396).

Maailmancupin kausi päättyy sunnuntaina luisteltavaan 500 metrin kilpailuun. Perjantain ensimmäisessä 500 metrin kilpailussa Poutala oli neljäs ja on matkan kokonaispisteissä viidennellä tilalla.

1000 metrin maailmancupin lopputilanne

Mika Poutalan sijoitukset tämän kauden 500 metrin maailmancupin osakilpailuissa: