Suomalaisen loistava kilpailuvire jatkui

Junioreiden maailmancupin toinen osakilpailu sujui tänään Kiinan Changcunissa suomalaisilta erinomaisesti. B-juniori Samuli Suomalainen paransi ennätystään 1000 metrillä, joka riitti lopulta yhdeksänteen sijaan.

Samuli Suomalainen ja Antero Eskola jatkoivat siitä, mihin eilen jäivät. Suomalaisen loistava kilpailuvire sai tänään jatkoa. Hän tykitti 1000 metrillä uudeksi ennätykseksi 1.13.03, jolla Suomalaisen ansaitsi 48 mc-pistettä.

– Samulilla on hyvät askelmerkit sovitettuna ensi viikonlopulle, nuorten maajoukkuevalmentaja Jason Andberg toteaa tyytyväisenä.

– Viimeksi suomalainen juniori on päässyt kymmenen joukkoon marraskuussa Berliinissä, jossa Tuomas Rahnasto oli neljäs, Andberg lisää iloisena.

Eskola ei vielä tänään saanut parasta iskua 1000 metrin kilpailussa. Andberg uskoo, että eilinen avauskilpailu painoi vielä päälle.

– Uskon Anteron löytävän ensi viikonlopun MM-kilpailuihin paremman vireen, Andberg sanoo luottavaisena.

Massastartissa Suomalainen pyrki välikirin pisteille, mutta joutui taipumaan kirikamppailussa. Eskola oli lopputuloksissa 20. (6 mc-pistettä) ja Suomalainen 21. (4 mc-pistettä).

– Upporikas kokeilu ei tänään aivan onnistunut. Antero luisteli pääryhmän tuntumassa koko matkan, Andberg kertoo.

Nyt päävalmentaja ja pojat suuntaavat katseen ensi viikonloppuun, jossa he pyrkivät onnistumaan kiitettävästi. MM-kilpailut pidetään samoissa maisemissa.