Seinäjoella kisattiin haastavissa olosuhteissa

Junioreiden yhteispiste SM-kisat ja Hopealuistinfinaali kisattiin haastavissa olosuhteissa Seinäjoella 6.-7.2.2016.

Junioreiden yhteispiste SM-kisat ja Hopealuistinfinaali jouduttiin Seinäjoella luistelemaan luonnonjäällä ensimmäisen kerran sitten tekojääradan valmistumisen 1983. Lauantain kilpailupäivää hankaloitti sankka lumisade, joka sitten sunnuntaina oli muuttunut vesisateeksi.

A-poikien Suomen mestariksi luisteli Antero Eskola (HLK). A-tyttöjen vuosikerta puuttuu lajista tällä kaudella kokonaan. B-ikäisten Suomen mestaruudet menivät odotetusti Katriina Keski-Oppaan (SU) ja Samuli Suomalaisen (HLK) nimiin.

Hopealuistinfinaalin tiukimmat voitot kuittasivat Seinäjoen Urheilijoiden Janette Pirhonen (E11) ja KENSU:n Paju Kilpeläinen (C15). Kolmas matka ratkaisi E-poikien mestariksi SU:n Urho Hiltusen. D-pojissa Tudor Prisada (SU) piti ykkösasemansa läpi koko kisan. Ylivoimaisimmin sarjansa voittivat  HLK:n Jesse Nieminen (C15) ja PoPy:n Laura Kivioja (D13).

Riemastuttavimmat kilpailut käytiin jälleen pikkuradalla, jossa osallistujien lukumäärä povaa hyvää lajin tulevaisuudelle.