Tuomas Rahnasto luistelee EM-kisoissa viikonloppuna

Helsingin Luistinkiitäjien (HLK) 19-vuotias Tuomas Rahnasto on mukana tulevana viikonloppuna Valko-Venäjän Minsikissä järjestettävissä pikaluistelun yhteispisteiden EM-kilpailuissa.

Viimeksi Suomella on ollut edustaja yhteispisteiden EM-kilpailuissa 2013 (Robert Brandt).

 

Minskin EM-kilpailuissa luistellaan lauantaina 500 metriä ja 5000 metriä, joiden tulosten perusteella 24 luistelijaa (osa yhteispistein, osa 5000 m menestyksen perusteella) selviää sunnuntain 1500 metrille. Päätösmatkana luisteltavalle 10 000 metrille selviää kahdeksan parasta luistelijaa.

 

Nuorten olympiavalmentaja Jason Andberg: 

 

– Juniori-ikäinen Tuomas Rahnasto debytoi ensikertaa aikuisten arvokilpailuissa. Tämä on upea kilpailukokemus Rahnastolle ja tavoitteena onkin tulevaisuudessa menestyä näissä karkeloissa. Tänä vuonna EM-kilpailu toimii myös erittäin hyvänä kenraalikilpailuna valmistautuessamme kohti Tuomaksen junioriuran pääkilpailua (nuorten MM-kisat). Hyvillä fiiliksillä mennään kohti kilpailuviikonloppua.

 

Tuomas Rahnasto: 

 

– On hienoa päästä ensi kertaa kilpailemaan aikuisten arvokilpailuihin. Tämä tuo minulle varmasti arvokasta kokemusta matkalla kohti tavoitteitani. EM-Kilpailuihin pääseminen oli yksi tämän kauden välitavoitteistani. Nyt lähden tekemään parhaani kisassa ja uskon, että onnistuneiden suoritusten myötä minulla on mahdollisuus parantaa ennätyksiäni.