Miina Peltonen ja Mika Poutala Yleisluistelijoiden Suomenmestareiksi

Miina Peltonen HLK ja Mika Poutala HTL voittivat Yleisluistelijoiden Suomenmestaruudt Oulunkylässä.

 

Mika Poutala osoitti, ettei hänen syksyn maailmancupin osakilpailuissa löytynyt hyvä vireensä ole kadonnut mihinkään. Poutala luisteli hankalissa olosuhteissa ulkojäällä 500 metrin rataennätyksen 36,00 Helsingin Oulunkylässä.

Matkavoitot irtosivat myös 1 000 metrin ja 1 500 metrin matkoilla, mutta 5 000 metrillä matkan erikoismiehet Robert Brandt ja Tuomas Rahnasto jättivät Poutalan taakseen. Poutala nappasi kuitenkin yleisluistelijoiden Suomen mestaruuden yhteispisteiden Suomen ennätyksellä 159,904.

Poutala myönsi kisan jälkeen, että vaikka hän lähti maltilla luistelemaan 5 000 metriä, niin paikat alkoivat puutua loppuvaiheissa. Poutala ei luistellut viikonlopun kisoja hampaat irvessä, vaan otti kisat hyvänä harjoituksena.

– Oli todella mukavaa pitkästä aikaa kilpailla taas kotimaan jäillä ja SM-kisoissa. Viikonlopun kisat olivat minulle erinomaisia harjoituksia. tuumasi tuore Suomen mestari Mika Poutala.

Miina Peltonen voitti myös naisten 3000m:n matkakohtaisen Suomenmestaruuden