Mika Poutala siirtyy syyskaudeksi Kanadan Calgaryyn, huippuvalmentaja Kevin Corcketin alaisuuteen

Poutala pääse ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan panostamaan täysillä pelkästään luisteluun. Tämän mahdollistaa elokuun lopussa tapahtuva muutto Kanadaan, jossa Suomen tämän hetken paras pikaluistelija harjoittelee kolme kuukautta Kanadan maajoukkueen kanssa.

– Tämänikäinen ja kokenut urheilija vaatii aina motivoituakseen uusia juttuja. Uskon, että tämä on minulle juuri sellainen uusi juttu. Odotan, että pääsen harjoittelemaan mukavassa porukassa, mikä lisää motivaatiota. Ennen kaikkea haen tällä kuitenkin kehitystä luistelun tekniselle puolelle. Toivon, että saisin Kanadassa teknistä varmuutta, jolla saisin viilattua pois ajasta ne sekunnin sadas- ja tuhannesosat, jotka nyt erottavat minut ihan terävimmästä kärjestä, sillä niin lähellä huippua olin jo viime kaudella, kuvasi Norjassa paraikaa leireilevä Poutala Kanadaan muuttonsa taustoja Yle urheilulle.

Poutala tulee harjoittelemaan arvostetun pikaluisteluvalmentaja Kevin Crockettin alaisuudessa. Crockett voitti aktiiviurallaan 500 metrillä olympiapronssia Naganossa 1998 ja on myös 1000 metrin entinen maailmanennätysmies. Kanadalainen valmentajaguru on luotsannut maailman huipulle useita sprinttiluistelijoita. Crockettin valmennettavia ovat olleet muun muassa eteläkorealaiset  olympiavoittajat Sang Hwa Lee ja Tae Bum Moe ja sprinttimaailmanmestari Kiinan Beixing Wang.