Short trackin SM-kisat kilpailtiin Kisakalliossa

Short trackin SM-kisat luisteltiin lauantaina 28.3 Kisakallion urheiluopiston jäähallissa. Kilpailussa oli osallistujia lähes saman verran kuin viime vuonna. Viime vuodesta poiketen kisoissa kokeiltiin samanlaista kilpailumallia, mitä on käytetty muun muassa Ruotsin short track- mestaruuskisoissa. Tässä mallissa kaikki luistelevat vastakkain sarjasta tai sukupuolesta riippumatta. Lopputulosten perusteella jaetaan sarjojen SM-mitalit. Tällä mallilla kisasta saatiin todellinen short track- kilpailu alku, – väli, – ja finaalierillään.

Hokkarikisoissa oli mukana myös luistelijoita jääkiekko- ja ringetteseuroista ja yhdeksän kierroksen hokkariviestissä päästiin tasaiseen ja jännittävään kilpailuun.

Miesten sarjaa hallitsi tuttuun tapaan Porin Pyrinnön Kaj Humisto, joka voitti niin 500 metrin kuin 1000 metrin mestaruuden. 500 metrillä hopealle luisteli Seinäjoen Urheilijoiden Jarkko Viertola ja pronssille samasta seurasta Juho Jääskeläinen. 1000 metrillä mitalit jakautuivat samoille miehille kuin 500 metrillä; kultaa Humistolle, hopeaa Viertolalle ja Pronssia Jääskeläiselle.

Naisten sarjassa voittoon luisteli myös tällä kaudella viime vuoden hallitseva mestari Porin Pyrinnön Anu Humisto. Hopealle luisteli Seinäjoen Urheilijoiden Sini Siro ja pronssille Helsingin Työväen Luistelijoiden Lotta Reinikainen. 1000 metrillä kultamitalin nappasi Anu Humisto Sini Siron kiiruhtaessa hopealla. Pronssille luisteli Helsingin Luistinkiitäjien Katriina Eskola.

B-pojissa nähtiin päivän aikana monta jännittävää ja tasaista kilpailua. 500 metrillä voiton nappasi Helsingin Luistinkiitäjien Antero Eskola. Hopealle luisteli Helsingin Työväen Luistelijoiden Kaapo Schreck ja pronssille Luistinkiitäjien Samuli Suomalainen. 1000 metrin kilpailussa nähtiin oikeata short track- draamaa, kun A-finaalissa kaikki B-pojat kaatuivat samassa kaarteessa. Mitalit jakautuivat kaatumisen jälkeen kuitenkin seuraavasti: kultaa Suomalaiselle, hopeaa Eskolalle ja Pronssia Schreckille.

Vauhdikkaassa C-poikien sarjassa 500 metrin voittoon luisteli Helsingin Työväen Luistelijoiden Nils Vähä-Vahe. Hopealle luisteli myös HTL:n Jani Virtanen ja pronssille Luistinkiitäjien Joona Suomalainen. 1000 metrillä kultamitalin nappasi Vähä-Vahe, hopean Virtanen ja pronssin Helsingin Luistinkiitäjien Eetu Käsnänen.

Short trackin SM-sekaviesteissä mukana oli kuusi joukkuetta. Kultaa meni Porin Pyrinnölle, hopeaa Helsingin Työväen Luistelijoille ja pronssia Seinäjoen Urheilijoille.