SM-jäillä tehtailtiin ennätyksiä

SM-kilpailuissa Seinäjoella nähtiin kaksi Suomen ennätystä. Seinäjoen Urheilijoiden Elina Risku luisteli kotiyleisön edessä 500 + 500 metrin uudeksi yhteispiste-ennätykseksi 82,15.

Toinen ennätys syntyi sprinttereiden yhteispistekisassa, ja Suomen ennätys on nyt 169,435 pistettä.

Kaikkiaan Risku nappasi kilpailuista kolme SM-kultamitalia, sillä hän voitti myös naisten 1000 metrin kilpailun.

Naisten 1500 metrin ja 5000 metrin mestaruudet vei Helsingin Luistinkiitäjien Carolien Hunneman.

Helsingin Työväen Luistelijoiden Mika Poutala voitti miesten sarjassa SM-kultaa 500 + 500 metrin sekä sprinttereiden yhteispistekilpailussa.
Tuhannen metrin kuninkuuden vei SU:n Pekka Koskela, 1500 metrin voiton nappasi seuratoveri Tommi Pulli.
10 000 metrin Suomen mestaruuteen luisteli HTL:n Robert Brandt.

Junioreiden puolella kisat olivat seinäjokisten juhlaa. Isäntäseura Seinäjoen Urheilijoiden Katriina Keski-Opas ja Aatu Hautamäki nappasivat kumpikin peräti kolme SM-kultamitalia omissa sarjoissaan. Juho-Jaakko Yli-Ilkka täydensi kotiseuran menestystä yhdellä kultamitalillaan.

Helsingin Luistinkiitäjien Miina Peltonen ja Samuli Suomalainen voittivat kumpikin kaksi kultamitalia.

Team Sprint luisteltiin Seinäjoella ensi kertaa SM-tasolla. Seinäjoen Urheilijat voittivat sekä miesten että naisten sarjan mestaruuden.

Viikonloppuna luisteltiin myös C-sarjojen matkakohtaiset Hopealuistinfinaalit.