Poutala nousi komeasti seitsemänneksi

Mika Poutala kiisi kauden parasta vauhtiaan Astanassa sprinttimatkojen MM-kisoissa viikonloppuna. Poutala nousi loppupisteissä hienosti seitsemännelle tilalle.

Toisen kisapäivän avausmatkalla 500 metrillä Poutala oli matkan toiseksi nopein ajallaan 35,03. Venäjän Pavel Kulizhnikov (34,68) oli ainoa suomalaista nopeampi mies radalla.

1000 metrin startissa Poutala oli 12. nopein luistellen 1.10,32 eli lähes kolme kymmenystä lauantaita nopeammin. Aika on Poutalan kauden paras.

Maailmanmestariksi luisteli kolmen startin ykkönen ja kerran kolmanneksi luistellut Venäjän Pavel Kulizhnikov (138,325) ylivoimaisesti ennen Hollannin Hein Ottersppeeriä (139,855). Pronssille luisteli Venäjän Aleksei Yesin hyvän päätösmatkansa (139,855) ansiosta 0,01 pisteellä ennen Hollannin Michel Mulderia (139,865). 

Poutalan edelle ennättivät lisäksi ainoastaan Norjan Espen Aarnes Hvammen (140,250) ja Hollannin Pim Schipper (140,460). Mitalista Poutala jäi 500 metrin ajoiksi muutettuna 0,69 sekuntia.

Mika Poutala:

– Toinen päivä meni oikeastaan täydellisesti. Ensin 500 metrillä kakkossija, startti lähti hyvin, vaikka lähtö oli muutaman sadasosan eilistä hitaampi. En antanut sen häiritä. Takasuoralla pääsin jahtaamaan hyvin kaveria ja heitin suoralla jo ohikin. Tän vuoden selkeästi paras sisäkaare, joka ratkaisi että olin noin kärjessä. Vaimo sanoi eilen, että sä et luistele loppuun asti. Tänään mä yritin loppuun asti, toivottavasti se näkyi!

– 1000 metrillä lähdin hieman rohkeammin liikkeelle. Avaus olikin pari kymmenystä eilistä nopeampi. Ensimmäiselle kierroksellekin laitettiin lisää löylyä kehiin ja tuli nopeampi aika kuin eilen. Viimeisellä suoralla pientä horjumista. Olen todella tyytyväinen.

– Kokonaissijoituksen nouseminen seitsemänneksi oli todella iso yllätys. Mietin eilisen jälkeen, että jos kaikki menee ihan nappiin voisi nousta kymmenen sakkiin. Tänään onnistu kaikki, onnikin oli mukana sijoituksen suhteen.

Pekka Koskela ei sunnuntaina luistellut flunssan takia.

Elina Risku luisteli sunnuntain avauksessa kauden parhaaseensa 39,28 sijoittuen 20. tilalle. Brittany Bowe oli jälleen nopein, nyt ajalla 37,71.

Valitettavasti Risku ei päässyt päätösmatkalla 1000 metrille oltuaan lauantain vastaavalla matkalla sisäradalta lähtjöistä 13. nopein. Vain 24 luistelijaa pääsi päätösmatkalle. Riskun loppusjoitus oli kokonaiskilpailussa 25.

Päävalmentaja, ​Pasi Koskela​

– ​Viikonlopun anti oli hyvä. Mika onnistui vetämään todella tasaiset ja varmat suoritukset.  Siinä oli hyvät näytöt meidän valmennustiimin Tuomaksen ja Jasonin tekemisestä.

– Elinan tulos ja suoritus sen takana 500 metrillä olivat ihan parasta suomalaista naisluistelua. Elina pystyi laittamaan hollantilaisen parinsa todella tiukoille. Tällaisilla vedoilla noustaan jatkossa tuloslistoilla korkealle. 

Naisten maailmanmestariksi luisteli juuri Heerenveenissä 1000 ja 1500 metrin MM-kultaa ja 500 metrin MM-hopeaa luistellut Yhdysvaltain Brittany Bowe (149,600) voitettuaan kaikki matkat. Maanainen Heather Richardson (150,815) otti hopeaa oltuaan puolestaan kaikissa neljässä startissakin toiseksi nopein. Pronssia otti erinomaisten 500 metristen alustamana Tshekin Karolina Erbanova (152,625).

Lisätietoja

Pasi Koskela

Sport Manager – Head Coach

National Speed Skating Team Finland

+358 40 5165 752