Poutala 13. tilalla – Koskela sairastui

Mika Poutala on 13. tilalla Astanassa MM-sprinttiluisteluiden avauspäivän jälkeen. Pekka Koskela sairastui kuumeflunssaan juuri kisojen alla ja lauantain 18. tilan jälkeen hän ei jatka enää kisaa toisena päivänä.

Mika Poutala oli 7. avausmatkalla 500 metrillä. Poutalan aika oli 35,05. Pekka Koskela oli puolestaan 12. ajalla 35,31. 

Naisten avausmatkalla Elina Risku oli 24. ajalla 39,69. Tonnilla Risku oli 25. ajalla 1.21,75. Risku on yhteispisteissä 24. USA:n Brittany Bowe johtaa avauspäivän jälkeen ennen maanaistaan Heather Richardsonia ja Venäjän Olga Fatkulinaa.

1000 metrillä Poutala luisteli 1.10,61 ollen 16. ja Koskela 1.11,32 (22.).

Venäjän Pavel Kulizhnikov johtaa yhteispisteissä ennen Hollannin Hein Otterspeeriä ja Saksan Nico Ihleä.

Päävalmentaja Pasi Koskela:

– Hienoa vetoa 500 metrillä kaikilta meidän luistelijoilta. Kauden parhaimpia vetoja koko kolmikolta, kisa jatkuu huomenna Mikalla ja Elinalla. Mikan luistelu oli tänään oikein hyvää ja rentoa.

– Pekan sairastuminen on takaisku. Nousukuntoa on ollut tammikuun alusta alkaen. Jokaisella viikolla on tullut edellistä kovempaa vauhtia, mies näytti palanneensa takaisin huippuvauhteihin. Kausi päättyy näiltä osin kovin aikaisin.