Suomalaisten maailmancup käyntiin perjantaina Berliinissä

TIEDOTE  /  Pikaluistelumaajoukkue   /   4.12.2014 Berliini

 

Suomalaisluistelijoiden maailmancup käyntiin perjantaina

 

Pikaluistelun maailmancup räjähtää käyntiin suomalaisten pikaluistelijoiden osalta tulevana viikonloppuna Berliinissä. Aasian kahdessa osakilpailussa marraskuussa ei vielä suomalaisia nähty.

 

Suomalaiset aloittavat kaikki luistelunsa B-ryhmästä. Mukana B-ryhmässä on paljon muitakin vasta Berliinistä cup-urakan aloittavaa, joten taso tulee olemaan kova. B-ryhmän kisat käydään aamupäivällä.

 

Suomen joukkueessa ovat mukana Pekka Koskela, Mika Poutala, Tommi Pulli, Juho Vaittinen ja Elina Risku

 

Valkeakosken Hakan Juho Vaittinen on maailmancupissa ensikertalainen.

 

Päävalmentaja Pasi Koskela:

 

– Nelinkertaisen arvokisamitalistin Pekka Koskelan ja MM-nelosen Mika Poutalan uran jatkumiset ovat todella iso asia suomalaiselle luistelulle. Aloitamme kautemme World Cup-tasolla täältä Berliinistä. Osa maista aloitti kautensa jo Aasiasta. 

 

– Olemme tehneet huolellisesti töitä jokaisen luistelijan kanssa eri halleissa Saksassa koko syksyn ajan. Tommi Pulli ja Juho Vaittinen ovat nuoria haastajia, Elina Riskun odotan menevän edelleen eteenpäin. Meillä on takana hyvin onnistunut viikon valmistautumisleiri Inzellissä ja nyt kotiviikon jälkeen olemme ollet maanantaista alkaen tositoimissa täällä Berliinissä.

 

– Suomen joukkue aloittaa kisat B-ryhmästä ja ensiksi tavoittelemme ehjiä luisteluita maailmancup-vauhdeissa. Jos urheilijat ovat tyytyväisiä tekemiseensä tuottaa se myös usein pisteitä, mikä taas voi mahdollistaa nousun A-ryhmään. Jokainen luistelu on tärkeä, koska helmikuun MM-kisapaikoista taistellaan myös aikarajoilla. Koen kuitenkin että uuden olympiadin ensiaskeleissa luodaan pohjaa monen vuoden tekemiselle. Valmennustiimin vahvistuminen on ollut tässä asiassa tärkeä askel eteenpäin. Tässä työssä Olympiakomitean huippu-urheiluosasto on ollut isona apuna ammattimaistamassa pienen liittomme toimintaan.

 

Suomalaiset Berliinin osakilpailussa 5.-7.12.2014

Pe 500 m / Elina Risku

Pe 500m / Mika Poutala, Pekka Koskela, Juho Vaittinen 

La 1000 m / Elina Risku

La 1000m / Mika Poutala, Pekka Koskela, Tommi Pulli

Su 500 m / Elina Risku

Su 500m / Mika Poutala, Pekka Koskela, Tommi Pulli

 

YLE näyttää Berliinin mc-kisoista seuraavat lähetykset

Pe 5.12. 18:02 TV2

La 6.12. 18:01 TV2

Su 7.12. 17:05 TV2

Suomalaisten luisteluita on luvassa lähetyksissä nauhoitettuna.

Kilpailu näytetään myös ISU:n Skating Channelin kautta osoitteessa http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/isu/index.html