Pekka Koskela jatkaa Next Generation -tiimissä

Jo 12 vuotta kestänyt urheilusponsoroinnin projekti saa jatkoa

Uuteen Sonera Next Generation -tiimiin 20 huippu-urheilijaa

 

Sonera yhdistää uudella Next Generation -kaudella 20 suomalaista huippu-urheilun tähteä. Sponsorointiprojektissa käynnistyy jo kolmastoista vuosi ja viides kolmivuotiskausi.

 

Noin 360 hakemuksesta valikoitunut urheilijatiimi koostuu lajiensa kansainvälisistä huipuista ja kansainvälistä kärkeä lähestyvistä nuorista lupauksista. Eri urheilijaikäpolvista koostuvassa ryhmässä on aiempaan tapaan keskeistä tietotaidon vaihtaminen kokeneiden ja nuorten urheilijoiden välillä.

 

Urheilijat edustavat 13 lajia, joista maastohiihto, ampumahiihto, rytminen voimistelu, ratsastus ja paini ovat projektin historiassa uusia lajeja. Tiimiin 12 uutta urheilijaa tuovat verkostoon uutta energiaa, mutta samalla 8 edellisen kolmivuotiskauden urheilijaa antavat jatkuvuutta Next Generationin perinteelle. 

 

– Urheilijoilta on saatu projektista erinomaista palautetta. He arvostavat tiimin aitoa kanssakäymistä, jossa voi todella oppia uutta ja vahvistaa omaa tukiverkostoaan. Kolmivuotinen sponsorituki, joka on riippumaton menestyksestä, antaa urheilijoille myös kaivattua työrauhaa, TeliaSonera Finland Oyj:n markkinointipäällikkö Niina Järvinen kertoo.

 

Urheilijan tukiverkosto ja eri-ikäisten ihmisten liikuttaja

 

Uuden tiimin myötä Next Generation -verkosto on tukenut yhteensä 68 yksilölajien urheilijaa 18 lajissa. Hankkeen keskiössä on aina ollut urheilija, jonka urapolkua on kehitetty aktiivisessa yhteistyössä urheilijoiden lähipiirin, valmentajien, lajiliittojen, Suomen Olympiakomitean ja muiden urheilutoimijoiden kanssa.

 

– Yksi NG:n kantava teema on myös yhteiskuntavastuu. Tiimin urheilijat liikuttivat jo viime kolmivuotiskaudella tapahtumissa eri-ikäisiä ihmisiä lapsista eläkeläisiin, ja heidän rooliaan liikunnan lähettiläinä tullaan vahvistamaan jatkossa entisestään. Tämä on urheilijoille myös luontainen ja motivoiva tapa tehdä yritysyhteistyötä, projektijohtaja Anna Sorainen sanoo.

 

Viime kolmivuotiskaudella urheilijat opastivat ja kannustivat tuhansia lapsia Soneran Perhepäivissä. Keväällä 2014 Next Generation oli aktiivisessa roolissa VALOn valtakunnallisessa alakoulujen Liikuntaseikkailussa. Varttuneemmat liikkujat taas ovat päässeet urheilijoiden oppiin Tampereen ja Jyväskylän Treenipäivissä.

 

 

Sopimuskauden 2015–2017 Sonera Next Generation -tiimi:

Ari-Pekka Liukkonen (uinti), Mimosa Jallow (uinti), Leo-Pekka Tähti (pyörätuolikelaus), Amanda Kotaja (pyörätuolikelaus), Antti Ruuskanen (keihäänheitto), Lassi Etelätalo (keihäänheitto), Oskari Mörö (400 m aidat), Minna Nikkanen (seiväshyppy), Iivo Niskanen (maastohiihto), Kerttu Niskanen (maastohiihto), Ilkka Herola (yhdistetty), Mari Laukkanen (ampumahiihto), Tuula Tenkanen (purjehdus), Tapio Nirkko (purjehdus),  Pekka Koskela (pikaluistelu), Tomi Tuuha (telinevoimistelu), Jouki Tikkanen (rytminen voimistelu), Anton Lindfors (lumilautailu), Petra Olli (paini), Anna-Julia Kontio (ratsastus)

 

Ryhmäkuva:

Kuvasta puuttuvat Mari Laukkanen, Kerttu Niskanen, Amanda Kotaja, Leo-Pekka Tähti ja Tuula Tenkanen.

 

Lisätietoa:

Niina Järvinen, TeliaSonera Finland Oyj:n markkinointipäällikkö, 040 842 1424, niina.a.jarvinen#teliasonera.com,

Anna Sorainen, Next Generationin projektijohtaja, 0400 334 451, anna.sorainen#ground.fi

 

________

 

Sonera Next Generation on vuonna 2003 käynnistynyt uuden sukupolven yhteistyöhanke, joka nojaa yhteisöllisyyteen, vastuullisuuteen ja tiedonvaihtoon huippu-urheilijoiden, heidän taustajoukkojensa ja asiantuntijoiden kesken. Next Generation on harjoittelua ja elämää rikastava yhteisö, jonka avulla urheilijalla on entistä paremmat eväät tavoitella lajinsa maailman kärkeä. www.nextgene.fiwww.facebook.com/SoneraNextGeneration