Pikaluistelun valintaperiaatteet kaudelle 2014/15 julkaistu

Pikaluistelun kansainvälinen kilpailukalenteri vie kaudella 2014-15 ensin Aasiaan ja kevät kaudella pääosin Eurooppaan.

Kauden 2014-15 valinnat tehdään seuraavien perusteiden mukaisesti:

VALINTAPERIAATTEET 2014/2015

Kilpailukausi avataan katsastuskisoilla 25.-26.10.2014 Berliinissä. Maailmancupin kaksi ensimmäistä osakilpailua luistellaan Aasiassa, Japanin Obihirossa ja Soulissa Etelä-Koreassa.

MM-kisat ovat siirtyneet kalenterissa helmikuulle, matkakohtaiset kilpailut ensin Heerenveenissä NED ja sprint- (Astana KAZ) sekä allround-yhteispisteet (Calgary CAN) ratkotaan helmi-maaliskuun paikkeilla.

SM-kisojen pitkät matkat luistellaan ennen joulua Helsingin Oulunkylässä ja kotimaisen luistelukauden päättää SM-sprint Seinäjoella. Kotimaisen kauden päättävä kilpailu on tapahtuma, joka kokoaa lähes kaikki suomalaiset luistelijat kisaamaan liukkailla kevätjäillä.