Suomalaiset luistelijat short trackin Scandinavian Cupissa Malmössä

Suomesta lähti joukkue ensimmäistä kertaa short trackin Scandinavian Cupiin 20 – 21.9. Kisat järjestettiin Ruotsin Malmössä ja mukana oli luistelijoita myös Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Suomen joukkue koostui käytännössä rullaluistelun kehitysryhmästä, mutta kokemusta edusti viime kauden 1000 metrin SM-kultamitalisti Kaj Humisto. Junioriryhmään kuuluivat Kaapo Schreck, Jyry Kortelainen, Jani Virtanen, Antti Sjögren ja Nils Vähä-Vahe.

Jokaisen luistelijan vauhdit parantuivat kun kierroksia ja lähtöjä alkoi olla muutama alla. Parhaimmista suorituksista vastasi kuitenkin Jyry Kortelainen voittaessaan kaikki matkat C1 sarjassa. Muut suomalaiset luistelivat hienosti myös mitaleille samassa sarjassa kun 777 metrillä Jani Virtanen oli toinen ja Antti Sjögren kolmas. 500 metrillä Kortelaisen jälkeen tulivat Antti Sjögren (2.) ja Norja Marlon Elvebakken (3.). 333 metrillä Jani Virtanen oli toinen ja Tanskan Thor Verhoef kolmas. 1000 metrillä mentiinkin taas täysin suomalaiskomennuksessa kun voittoon luisteli Jyry Kortelainen, hopealle Jani Virtanen ja pronssille Nils Vähä-Vahe.

Tulokset ja lisää juttua Svenska Skridskoförbundetin nettisivuilta.

Kuvia SK Skrinnaren Facebookissa.