Suomalaiset rullaluistelijat Eurooppa Cupissa Belgiassa

KENSUn Verneri Kinnunen ja Helsingin Työväen Luistelijoiden junioriryhmä Kaapo Schreck, Jani Virtanen, Jyry Kortelainen, Nils Vähä-Vahe ja Antti Sjögren luistelivat Eurooppa Cupissa Belgian Oostendessa 15-17.8.

Eurooppa Cupin osakilpailu jo 47. kerran järjestetty Flanders Grand Prix keräsi mukaan kisaamaan yli 600 luistelijaa eri puolilta maailmaa. Mukana kisoissa oli pika- ja rullaluistelun maailman huippuja kun Olympiakisoissakin hienosti menestyneet Michel ja Ronald Mulder sekä Bart Swings ottivat osaa kilpailuun.

Suomalaisista luistelijoista suurin osa oli ensimmäistä kertaa kansainvälisissä rullaluistelukisoissa ja ensimmäistä kertaa luistelemassa kallistetulla pistaradalla. Jokainen paransi omia suorituksiaan jokaisen kilpailun jälkeen ja varmuus massalähtöihin ja kontaktitilanteisiin parani silmin nähden. 

Kovassa kadetti sarjassa Kaapo Schreck ja Jani Virtanen taistelivat hienosti muun muassa Ranskan, Saksan, Hollannin ja Intian maajoukkueluistelijoiden kanssa.

Scholieren sarjassa Jyry Kortelainen, Nils Vähä-Vahe ja Antti Sjögren luistelivat hyviä suorituksia parantaen tekemistään joka kisassa. Jyry Kortelainen onnistui voittamaan myös B-ryhmän ja eteni näin myös kokeilemaan vauhtiaan A-ryhmässä. 3000m pistekisassa Jyry Kortelainen ja Nils Vähä-Vahe onnistuivat nappamaan pisteitä omassa lähdössään.

Miesten yleisessä sarjassa KENSUn Verneri Kinnunen luisteli ensimmäistä kertaa kansainvälisissä rullaluistelukisoissa. Taktinen kokemattomuus ja vähäiset harjoitusmahdollisuudet pistaradalla antoivat monta sijaa vastustajille, joten kokemusta rullaluistelusta tarvitaan vielä lisää.

Tulokset kisasivulta.