Tuomas Rahnasto ja Samuli Suomalainen palkintosijoille Viking Race -kilpailussa

Parhaimmista suomalaissuorituksista vastasivat Heerenveenissä käydyssä Viking Race -kipailussa Tuomas Rahnasto ja Samuli Suomalainen, jotka sijoittuivat molemmat omissa sarjoissaan kolmansiksi.  Viking Racea pidetään nuorten epävirallisena EM-kilpailuna.

Rahnasto luisteli sarjassa pojat 16- vuotta (B2) 500 metriä aikaan 38,93, joka riitti sijaan 8. Hän luisteli 3000m aikaan 4.09,96 sijoittuen kolmanneksi. 1000 metrillä hänen aikansa oli 1.16,64 sijoitus 5. 1500 metriä hän luisteli aikaan 1.57,61 ja sijoitus kolmas. Yhteispisteissä Rahnasto sijoittui pronssille. Voittoon luisteli Hollannin Marcel Bosker ja toiseksi niin ikään hollantilainen Tom Kant.

Samoin Samuli Suomalainen luisteli hienosti ollen myös kolmas sarjassa pojat 14 vuotta (C2). Suomalainen luisteli 500m aikaan 38,69 ollen ensimmäisellä 500 metrillä toinen. 1000 metriä sujui aikaan 1.17,88 ja sijoitus seitsemäs. Toinen 500 metriä kulki aikaan 38,82. Aika riitti kolmanteen sijaan. Viimeisellä 1500 metrillä hän sijoittui viidenneksi ajalla 2.01,31 varmistaen yhteispisteissä pronssin.  C2- sarjan voittoon luisteli Hollannin Tjerk de Boer. Toiseksi sijoittui Norjan Allan Dahl Johansson.

Jesse Nieminen sijoittui 12-vuotiaiden sarjassa (D2) yhteispisteissä viidenneksi. Juho-Jaakko Yli-Ilkka sijoittui ensimmäisen päivän 500 metrillä toiseksi. Pidemmät matkat eivät sujuneet aivan yhtä vauhdikkaasti ja näin ollen hän sijoittui sarjassa pojat 15 -vuotta (B1) yhteispisteissä kahdeksanneksi.

Yhteensä Suomen joukkue luisteli viikonlopun aikana 45 henkilökohtaista ennätystä.