Pekka Koskelalle, Mika Poutalalle, Tommi Pullille ja Markus Puolakalle urheilija-apurahat

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt 39 talvilajien urheilijalle yhteensä 550 000 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Kesälajien apurahapäätöstä täydennettiin kahden urheilijan osalta: pituushyppääjä Eero Haapalalle ja voimistelija Petrus Laulumaalle myönnettiin pieni apuraha tälle vuodelle. Lisäksi talvilajien valmentajien apurahoihin myönnettiin Suomen Olympiakomitealle 94 500 euroa edelleen jaettavaksi.

Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Verovapaa urheilija-apuraha on 20 000 tai 10 000 euroa. Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista.

Verottomia urheilija-apurahoja on myönnetty vuodesta 1995 lähtien. Esityksen apurahojen saajista tekee Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.

Suuren apurahan (20 000 e) euroa sai 16 urheilijaa, joiden joukossa olivat Pekka Koskela ja Mika Poutala. Tommi Pulli ja Markus Puolakka saivat pienen apurahan (10 000 e). Pieni apuraha myönnettiin yhteensä 25 urheilijalle.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Kts. tiedote ja kaikki apurahan saajat