Matkaluisteluradat avattu merenjäälle jo Helsingissäkin

Suotuisa alkutalvi ja vallitseva pakkasjakso ovat luoneet poikkeuksellisen hyvät olosuhteet luistelulle koko maahan. Lukuisia matkaluisteluratoja on aurattu etuajassa järvien ja meren jäälle ympäri maan aina Helsinkiä myöten.
 
Luisteluharrastuksen lisääntyessä Suomen Luisteluliitto muistuttaa turvallisuusasioista luonnonjäillä. Matka- ja kuntoluistelun osalta ratojen turvallisuudesta ja ylläpidosta vastaavat kunnat ja kaupungit, kun taas vapailla luonnonjäillä harrastettavaa retkiluistelua koskevat erityiset turvasäännöt ja turvakoulutusasiat. Retkiluistelijalla on aina oltava mukanaan jääsauva, naskalit, heittoköysi, pilli, varustereppu jossa mm. vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna, lääkintävälineet, kännykkä, juomaa ja varaenergiaa. Lisätietoja www.luisteluliitto.fi.

Lisätietoja:

Maarten Odde de Bonniot
projektipäällikkö
tel. 0400-940343
sähköposti: maarten.oddebonniot@luisteluliitto.fi

*****************************

Matkaluisteluradat 2013

Lisätietoja matkaluistelusta ja retkiluistelusta