Maailmancup-luistelijat nimetty – kausi käynnistyy tällä viikolla

Pikaluistelijoiden maailmancupit käynnistyvät tulevana viikonloppuna. Aloituskilpailu käydään Hollannin Heerenveenissä. Kilpailukausi päättyy maaliskuun loppupuolella Sotšissa käytäviin matkakohtaisiin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Heerenveenin jälkeen sprintteriluistelijoiden cup-kilpailut siirtyvät Euroopasta Aasiaan. Joulukuun alussa kilpailut käydään Kazakstanin Astanassa, sen jälkeen on vuorossa Japanin Nagano. Syyskausi päättyy joulukuun puolessa välissä Kiinan Harbinin osakilpailuun. 
Kevätkausi käynnistyy tammikuussa Pohjois-Amerikassa. Calgaryn osakilpailun jälkeen tammikuun viimeisenä viikonvaihteena käydään sprinttereiden MM-kilpailut Salt Lake Cityssa. Niiden jälkeen luistelijat palaavat jälleen Euroopan jäille. 
Vaikka suomalaisittain päähuomio kiinnittyy sprintteriluistelijoihin, niin tänä talvena on suomalaisittain seurattavaa myös yleisluistelijoiden kilpailuissa. Heidän maailmancupinsa käynnistyy myös Heerenveenistä tulevana viikonloppuna ja jatkuu Venäjän Kolomnassa.
Suomen Luisteluliitto on valinnut ensimmäisiin maailmancupeihin seuraavat joukkueet:
Heerenveen 16.-18.11.2012:
Pekka Koskela (500m, 1000 m)
Mika Poutala (500 m, 1000 m)
Tommi Pulli (1000 m, 1500 m)
Markus Puolakka (500 m)
Elina Risku (500 m, 1000 m)
Kolomna 24.-25.11.2012:
Joel Vähä-Salo (1500 m)
Astanan osakilpailuun suomalaiset eivät osallistu. Naganon ja Harbinin joukkueen lopullinen kokoonpano vahvistetaan myöhemmin.