Elina Riskulle 500 metrin Suomen ennätys

Elina Risku alitti Suomen ennätyksen 500 metrillä Internationales Rennen –kilpailussa Saksan Inzellissä. Aika 39,73 on neljä sadasosaa parempi kuin edellinen Suomen ennätys.

Riskun aika alittaa myös selvästi sprinttereiden MM-kilpailuiden aikarajan 39,80.

– Lähtö ja ensimmäiset sata metriä onnistuivat hyvin. Viimeisessä kaarteessa tuli pieni horjahdus, joten aivan täydellinen luistelu ei ollut. Kausi on vasta alussa, kertoi Riskun valmentaja Pirjo Lehtinen.

Risku asuu ja harjoittelee Inzellissä Kia Speed Skating Academyssä yhdessä neljäntoista muun nuoren luistelijan kanssa. Kia Speed Skating Academyssa sprinttereiden päävalmentajana toimii entinen huippuluistelija Jeremy Wotherspoon. Miesten 500 metrin maailmanennätys on edelleen Wotherspoonin nimissä.

Lisätietoja:

Pirjo Lehtinen 040-833 6392