Haastajaohjelman tukea pikaluistelijoille

Suomen Olympiakomitean Haastajaohjelman tuista on päätetty talvikaudelle 2012 – 2013. Hallitus teki 6.7.2012 päätöksen tuen saavista urheilijoista muutamaa ehdollisuutta lukuun ottamatta. Tämä tarkoittaa, että joillakin urheilijoilla on vielä mahdollisuus päästä tukiryhmään, mikäli valmennuskokonaisuutta koskevat ehdollisuudet täyttyvät. Tänään vahvistettujen tukien yhteissumma on noin 217 000 euroa sisältäen tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksen sekä urheilijakohtaisen, noin 4000 euron tuen. Urheilijakohtaisten tukien lisäksi ryhmätuki myönnettiin jäätanssille ja yhdistetylle.

Talvilajeille kaudelle 2012 – 2013 myönnettyjen haastajatukien yhteissumma nousi viime kauteen verrattuna merkittävästi, sillä kokonaissumma kasvoi noin 65 000 eurolla. Tämän seurauksena myös urheilijakohtainen tuki kasvoi. Kaikki tuet myönnettiin tällä kertaa yksivuotisina johtuen huippu-urheilun muutosprosessista, jonka seurauksena myös Haastajaohjelman tukijärjestelmäkokonaisuutta arvioidaan uudelleen.

Haastajaohjelman tuki on tarkoitettu urheilijoille, jotka ovat lähellä aikuisten Olympiaohjelman urheilijoiden tasoa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että urheilijoiden keski-ikä on noin 19 – 25 vuotta, laji- ja yksilökohtaiset erot huomioiden. Haastajaohjelman urheilijat pääsevät taloudellisen tuen lisäksi Olympiakomitean tukipalvelujen piiriin, kuten opinto- ja uraohjaukseen. Taloudellinen tuki kohdennetaan ensisijaisesti valmennusleireihin.

Pikaluistelu (16 000 euroa)

Verneri Kinnunen (-93), Kensu/ Pirjo Lehtinen
Elina Risku (-92), Seinäjoen Urheilijat/ Pirjo Lehtinen
Juho Vaittinen (-94), Valkeakosken Haka/ Jason Andberg
Joel Vähä-Salo (-88), HTU/ Toivo Kihlanki

Lähde: Suomen Olympiakomitea

kts. tiedote ja muut tuen saajat Olympiakomitean sivuilla.