Teemu Ylänen, HTL, tykitti Suomen nopeimman 200 m sprintin Pansiossa, Turussa.

Teemu Ylänen, HTL, tykitti Suomen nopeimman 200 metrin sprintin Pansion huippunopealla radalla Turussa. Yläsen aika, käsiajalla 17.03 s on 0.19 sekuntia nopeampi kuin Jarmo Valtosen luistelema SE 17.22 s Koreassa. Käsiajalla mitattu aika odottaa vielä virallistamista.
"Voi olla, ettei aikaa kuitenkaan hyväksytä viralliseksi SE-ajaksi, sillä luistelu tapahtui varsinaisen kilpailun ulkopuolella ja se mitattiin käsiajalla. Toisaalta Teemu sprinttasi joka tapauksessa Suomen nopeimman 200 metrin, joka saattaa jäädä virallistamatta luistelijasta riippumattomista syistä" – harmittelee Lauri Paalasmaa Suomen Luisteluliitosta.

Teemu Ylänen luisteli varsinaisen kilpailutuloksensa 17.22 s, sivuten SE-lukemia lievässä myötätuulessa ja +21 lämpötilassa. Sinänsä aika, 17.03 s, riittää MM-kisanäytöksi ja jää aikakirjoihin Suomen nopeimpana 200 metrin rullaluistelutuloksena.

Luisteluliiton hallitus hyväksyy tai hylkää kesällä tehdyt ennätykset syksyllä 2012.