Koskela taisteli, mutta joutui taipumaan maailmancupin kakkoseksi

Pikaluistelun miesten 500 metrin maailmancupin voittotaistelu Berliinin finaaliluistelussa oli erittäin jännittävä, sillä käytännössä viidellä luistelijalla oli kokonaiscupin voittomahdollisuudet.

Jännitys kohosi entisestään, kun seitsemännessä parissa Mika Poutalan kanssa luistellut maailmancupin johtaja Tucker Fredricks ei saanut nytkään riittävää vauhtia luistimiinsa. Hän voitti juuri ja juuri parinsa Poutalan ja luisteli ajan 35,27. Aika tiesi melko varmaa maailmancupin voiton menettämistä. 

10. parissa luisteli korealainen Tae-Bum Mo, joka oli vain kaksi pistettä cupissa toisena ollutta Pekka Koskelaa perässä. Mo luisteli kovan ajan 35,04, jolla nousi pisteissä ohi Fredricksin. Seuraavassa parissa luistelleen Pekka Koskelan olisi pitänyt luistella kovempaa kuin Mo, jotta maailmancup voitto olisi hänen. Koskela luisteli jälleen hyvin, aika oli 35,11. Tämä tiesi Molle cup -voittoa. Ero miesten välillä oli ajassa vain seitsemän sadasosaa. Koskela joutui taipumaan cup -pisteissä toiseksi. Mutta se oli kuitenkin kaikkien aikojen paras suomalaissijoitus 500 metrin maailmancupissa ja Koskelalta erittäin kova näyttö omasta tasostaan. 
Mika Poutala luisteli ajan 35,34, joten hän pystyi parantamaan edellisen päivän aikaansa viidellä sadasosasekunnilla. Poutalan tasaiset luistelut antavat myönteisiä lupauksia kahden viikon päähän MM-kilpailuihin.
Maailmancupin voitto meni siis Korean Tae-Bum Molle. Hän keräsi 702 pistettä. Koskelan kakkossijan tuoneet pisteet olivat 674. Kolmanneksi pudonnut yhdysvaltalainen Tucker Fredricks keräsi 646 pistettä. Mika Poutalan sijoitus oli 13. Hänellä oli pisteitä 282. Markus Puolakan 75 pistettä toivat 26. sijan. Hän olisi ollut 20. parhaan joukossa, jos ei olisi tullut hylätyksi Astanan osakilpailussa ja olisi näin päässyt vielä taistelemaan finaalipisteistä.
– Tänään ei ole mitään jossiteltavaa. Pekka teki oman hommansa niin hyvin kuin vain voi. Tämä on urheilua parhaimmillaan ja cupin kakkossija on meille kova tulos. Sitä ei olisi osattu kauden alussa veikata. Ja Mika menee ammattimaisesti kohti MM-kisoja parantaen koko ajan suorituksiaan. Vaikka täällä ei ollut pienen epäonnen takia mukana meidän kolmas sprintterimme Markus Puolakka, niin täytyy muistaa, että häntäkään ei pidä sivuuttaa silloin, kun puhutaan maailman kärkimiehistä. Kulmakerroin on ollut kaikilla luistelijoillamme tällä kaudella hyvä ja oikeasuuntainen. Ja oli mieltä ylentävää ottaa presidentti Sauli Niinistön puhelinonnittelut heti kilpailun jälkeen, kertoi joukkueen valmentaja Pasi Koskela
Suomalaisten osalta kilpailut jatkuvat sunnuntain 1000 metrillä.
Tulokset

Pikaluistelun maailmancupin finaalit 9. – 11.3.2012, Berliini, Saksa
2. päivä

500 m, miehet
1 Michel Mulder (Hollanti) 35,01
2 Tae-Bum Mo (Korea) 35,04
3 Jan Smeekens (Hollanti) 35,08
4 Pekka Koskela (Suomi) 35,11
5 Jamie Gregg (Kanada) 35,14
6 Keiichiro Nagashima (Japani) 35,19
7 Joji Kato (Japani) 35,22
8 Tucker Fredricks (USA) 35,27
9 Yuya Oikawa (Japani) 35,33
10 Mika Poutala (Suomi) 35,34
Maailmancupin loppupisteet, 500 m, miehet
1 Tae-Bum Mo (Korea) 702 pistettä
2 Pekka Koskela (Suomi) 674
3 Tucker Fredricks (USA) 646
4 Jan Smeekens (Hollanti) 625
5 Joji Kato (Japani) 547
6 Michel Mulder (Hollanti) 517
13 Mika Poutala (Suomi) 282 
26 Markus Puolakka (Suomi) 75