Junioreiden maailmancupin finaali luistellaan Obihirossa

Pikaluistelun junioreiden maailmancupin finaali luistellaan perjantaina ja lauantaina Japanin Obihirossa, jossa viime viikonloppuna ratkottiin junioreiden maailmanmestaruudet. Suomi on mukana samalla joukkueella kuin MM-kilpailuissa: Tommi Pulli, Verneri Kinnunen ja Juho Vaittinen.

Maailmancupin finaalissa saavat luistella ne luistelijat, jotka ovat kauden aikana keränneet maailmancupin pisteitä. Niinpä Pulli pääsee luistelemaan kaikilla matkoilla, Kinnunen kolmella lyhyimmällä ja Vaittinen kahdella lyhyimmällä matkalla. Lisäksi he osallistuvat yhdessä joukkuekilpailuun.

– Joukkuekilpailussa haetaan taas parannusta junioreiden Suomen ennätys –lukuihin, kertoo joukkueen johtaja ja valmentaja Pirjo Lehtinen. Ennätys parani viimeksi sunnuntaina junioreiden MM-kilpailuissa.

– Täällä on fiilikset korkealla. Nuorilla on hauskaa yli maarajojen. Maanantaina levättiin, tiistaina oli vuorossa kevyt pyöräily ja lihashuolto. Keskiviikkona käydään kevyesti jäällä ja torstaina tehdään valmistava harjoitus. Ei tässä enää mitään ihmeitä ole tehtävissä. Odotellaan kisoja ja katsotaan miten menee, jatkoi Lehtinen.

Maailmancupin finaalissa matkat luistellaan poikkeuksellisessa järjestyksessä. Perjantaina luistellaan ensin 3000 metriä ja sitten 1000 metriä. Lopuksi ohjelmassa on massastartti, jonka Suomen luistelijat jättävät väliin. Lauantaina luistellaan ensin 1500 metriä ja sitten 500 metriä ja lopuksi joukkuekilpailu. Normaali luistelujärjestys olisi 500 m, 1500 m, 1000 m ja 3000 m.

Pikaluistelun junioreiden maailmancupin finaali

Obihiro, Japani

9.-10.3.2012


Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

Perjantai klo 5.00

3000 m naiset
3000 m miehet
1000 m naiset
1000 m miehet
Yhteislähtö naiset
Yhteislähtö miehet

Lauantai klo 5.00

1500 m naiset
1500 m miehet
500 m naiset
500 m miehet
Team Pursuit naiset
Team Pursuit miehet

Kisasivut

Lisätietoja:

Joukkueen johtaja Pirjo Lehtinen puh. 040 833 6392