Luistelun riemua Finland Ice Marathonilla

Lähes 10 000 luistelijaa osallistui 29. kerran järjestettyyn nelipäiväiseen Finland Ice Marathon tapahtumaan Kuopiossa. Noin 7000 koululaista valtasivat Kallaveden jään viikolla ja kuutamoluistelu houkutteli yli 2000 luistelijaa.

Lauantain kilpa- ja kuntosarjoissa oli 500 luistelijaa ja 50 minimaratoonaria. Päivän kuninkuusmatkalla 200 km:n luistelussa käytiin jännittävä loppukiritaistelu, neljä luistelijaa saavutti saman ajan. Hollannin Yoeri Takken oli voittaja, mutta kakkossija jaettiin harvinaisella tavalla näin pitkällä matkalla Leppävirran Jarkko Koposen ja Hollannin Hotze Zandstran kesken. Maalikameran kuvasta ei saatu millinkään eroa miesten välille. Hollanti – Savo ottelun neljäs oli niukasti järjestävän seuran Antero Kotijärvi.

Naisten sarjassa Porin Pyrinnön Pia Humisto luisteli urheasti miesten joukossa 200 km:llä hyvän ajan 8.17.39. Suomen mestareiksi luistelivat omissa sarjoissaan Jarkko Koponen, Anita Hyttinen, Hannu Pappinen ja Aimo Väisänen. Kilpailujen osanottajat koostuivat kansainvälisesti kolmestatoista eri maasta, kaukaisin luistelija oli kotoisin Etelä-Afrikasta.

Iltatilaisuudessa Suomen Luisteluliitto ry:n ansiomerkin Kaija Lipposelle luovuttivat Sauli Pollari ja Pekka Pajunen. Ansiomerkin luovutuspuheessaan Sauli kertoi laajasti Kaijan ansioista luistelun eteen tekemästä arvokkaasta työstä yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Samassa iltatilaisuudessa luovutettiin Eevi Huttusen lahjoittama kristallimalja 200 km:n Suomen mestari Jarkko Koposelle. Eevi muistetaan menneiltä vuosikymmeniltä kuopiolaisena olympiamitalistina, maailmanmestarina ja maailmanennätyksen luistelijana.

Finland Ice Marathon tapahtuman pääorganisaattoreina ja toteuttajina toimivat Pohjois-Savon Liikunta ry, Kuopion kaupunki ja Kuopion Luisteluseura ry. Ensi vuosi on sitten yhtä juhlaa, tapahtuma järjestetään jo 30. kerran.
 
Timo Oinonen
Finland Ice Marathon tapahtuman kilpailunjohtaja
Kuopion Luisteluseura ry:n pikaluistelujaoston puheenjohtaja

Tapahtumasivut ja tulokset