Maratonluistelun 100 km:n SM-kisat luisteltiin Suonenjoella

Päämatkalla miesten sadalla kilometrillä voittotaistelu käytiin neljän miehen kesken. Neljän kärki luisteli yhdessä lähes koko matkan. Kuopion Luisteluseuran Joonatan Pappinen oli loppukirissä totutusti vahvin voittaen Suomen mestaruuden. Leppävirran Jarkko Koponen kiri niukasti hopealle ja saman seuran Ossi Sippu pronssille. Kuopion Antero Kotijärvi kärsi luistinrikon ja jäi neljänneksi, Iisalmen Pekka Moilanen oli viides. Loistavassa kunnossa olleella radalla luisteltiin hyviä aikoja, kärjen osalta keskinopeus oli 32,5 km/h.

Naisten sarjan ylivoimainen voittaja oli Leppävirran Anita Hyttinen, hopealle kiiri järjestävän seuran Maria Miettinen.

Veteraanien SM- sarjoissa voittajia olivat Kuopion Luisteluseuran Hannu Pappinen ja Erkki Räsänen. Kilpailujen järjestäjänä Suonenjoella toimi Kuopion Luisteluseura. Radan teosta ja tekniikasta vastasi Suonenjoen kaupunki ratamestarina Hannu Pakarinen.

Muutaman asteen pakkanen suosi kisaa ja jatkuvana ollutta lumisadetta pidettiin loitolla puhdistamalla rataa koko kisan ajan. Harmillista oli, että suurella vaivalla ja hyvissä olosuhteissa järjestetyssä kisassa oli vähän osanottajia. Moni kilpailija jäi pois ennakkoilmoittautumisesta huolimatta.

Tulokset