Joel Vähä-Salo ja Elina Risku luistelivat 1500 metrin mestareiksi

SM-luistelut päättyivät Seinäjoella miesten ja naisten 1500 metrin kilpailuihin sekä viesteihin.

Miesten 1500 metrin mestariksi luisteli sprinttereiden pronssimitalisti, Helsingin Työväen Luistelijoiden Joel Vähä-Salo. Hän luisteli matkan aikaan 1.59,57. Hänen seurakaverinsa Robert Brandt otti hopean ajalla 2.01,23 ja pronssi meni isäntäseuran Jarkko Viertolalle (2.06,73).

Miesten kilpailun ennakkosuosikki Tommi Pulli ei luistellut, sillä hän poti flunssaa ja jäi pois ottamatta riskiä lähestyvien nuorten MM-kilpailujen alla.
Naisten 1500 mestaruuden otti Seinäjoen Elina Risku ajalla 2.19,22. Mestaruus oli tämän viikonlopun aikana hänen neljäs henkilökohtainen, sillä hän voitti myös sprinttereiden, 500 metrin ja 1000 mestaruudet. Hopean otti niinikään Seinäjoen Saana Hyttinen ajalla 2.23,43. Pronssi meni HTL:n Eveliina Brandtille (2.24,09).
Viesteistä tuli tiukat mestaruustaistot. Miesten viestin ykköseksi luisteli Helsingin Työväen Luistelijat, mutta Oulun Tarmo hävisi vain 45 sekunnin sadasosaa. SM-pronssi meni isäntäseura Seinäjoen Urheilijoille.
Naisten viesti oli vieläkin tiukempi. Mestaruudesta kamppailivat Porin Pyrintö ja Seinäjoen Urheilijat. Porilaiset ottivat mestaruuden vain 36 sekunnin sadasosalla ennen seinäjokisia. Kolmas oli Seinäjoen kakkosjoukkue.

Tulokset löytyvät kilpailukalenterista

Kts. kuvia kisoista