Pekka Koskela ja Elina Risku sprinttiluistelijoiden Suomen mestareiksi

Pekka Koskela luisteli sprintteriluistelijoiden miesten Suomen mestaruuden ja Elina Risku naisten mestaruuden Seinäjoella perjantaina ja lauantaina käydyissä kilpailuissa.

Koskela oli kotiradallaan hyvässä vauhdissa 500 metrillä, jolla hän teki uuden Suomen ennätyksen perjantaina. Hän voitti myös toisen päivän 500 metriä. Mika Poutala antoi Koskelalle kovan vastuksen ja yllättäen perinteisestä kaavasta poiketen Poutala oli Koskelaa vahvempi molempien päivien 1000 metrin matkoilla. Poutala otti yhteispisteiden SM-hopeaa.

Miesten sprinttiluistelun SM-pronssi meni Mika Puotalan (HTL) seurakaverille Joel Vähä-Salolle. 
Naisten kilpailua hallitsi järjestävän seuran Elina Risku. Hän voitti kaikki neljä luistelua. Hopean otti Riskun seurakaveri Saana Hyttinen ja pronssia porilainen Anni Mattila.
Sprinttimestaruuksien lisäksi ratkottiin matkakohtaiset mestaruudet. 500 metrin mestaruuteen lasketaan kaksi luistelua. Pekka Koskela otti siinä mestaruuden uudella yhteispisteiden kotimaan ratojen Suomen ennätyksellä. Uusi ennätys on nyt 72,120. Aikaisempi ennätys 72,640 oli myös Koskelan nimissä ja se oli jo seitsemän vuotta vanha. Miesten 1000 metrin mestariksi tuli siis Mika Poutala. Elina Risku oli sekä 500 että 1000 metrillä matkakohtaisen kilpailun kultamitalisti.
Kilpailut jatkuvat sunnuntaina 1500 metrin kilpailuilla ja viesteillä.
Tulokset löytyvät kalenterista

Kts. kuvia kisoista