Tommi Pullille kolme palkintopallisijoitusta viikonlopun junioreiden maailmancupissa

Tommi Pulli venyi mainioihin suorituksiin pikaluistelun junioreiden maailmancupissa Italian Collalbossa. Hän nappasi heti ensimmäisenä kilpailupäivänä kaksi palkintopallisijoitusta ja toisena päivänä vielä kolmannen.

Lauantain 500 metrillä Pulli luisteli kolmannelle sijalle ajalla 36,53. Matkan kaksoisvoitto meni Venäjälle, kun Konstantin Nikitin ja Pavel Kulizjnikov luistelivat keskenään täsmälleen saman ajan 36,48. Toiseksi parhaan suomalaissijoituksen luisteli Juho Vaittinen (37,96) ollen 18:s. Verneri Kinnunen luisteli sijalle 30 (38,79), Miro Puolakka sijalle 40 (39,88) ja Matti Yli-Ojanperä sijalle 42 (39,95).

1000 metrillä Pulli pisti vielä paremmaksi luistellen toiseksi ajalla 1.11,78. Hän jäi 7 kymmenystä matkan voittaneelle Kulizjnikoville ja oli kymmenyksen Norjan Sverre Lunde Pederseniä nopeampi. Kinnunen ja Vaittinen jakoivat yhdessä Puolan Kamil Ziemban kanssa kilpailun 17. sijan. Kaikki luistelivat ajan 1.15,75. Matti Yli-Ojanperä oli 41. ajallaan 1.20,60.

Sunnuntain 500 metrillä Pulli luisteli jälleen kolmen parhaan joukkoon. Hän oli kolmas päihittäen neljänneksi luistelleen Hollannin Niels Olivierin vain tuhannesosan erolla. Aika oli hiukan lauantaista heikompi: 37,042. Matkan lauantaina voittanut venäläiskaksikko ei sunnuntaina luistellut 500 metriä lainkaan. Voitto meni tällä kertaa Hollannin Ruben Romeijnille ja toiseksi luisteli Ruotsin David Andersson.

Muutkaan suomalaiset eivät pystyneet parantamaan lauantain aikaansa 500 metrillä. Vaittinen oli sijalla 23 (39,46), Kinnunen oli sijalla 25 (39,54), Puolakka sijalla 33 (40,36) ja Yli-Ojanperä sijalla 35 (40,52). Kinnusen ensimmäinen luistelu päättyi kaatumiseen, kun hänen parinsa kaatui ensimmäisessä kaarteessa ja aikaansai myös Kinnusen kaatumisen. Kinnunen sai uusia luistelunsa.

– 500 metrillä oli epäonnea. Verneri kaatui parinsa kaatumisen takia, Juho horjahti ensimmäisessä kaarteessa ja melkein kaatui. Tommilla matka lähti liikkeelle loistavasti, mutta toinen kaarteeseen meno epäonnistui täysin, mikä pilasi luistelun, kertoi joukkueen valmentaja Pirjo Lehtinen.

Maailmancupissa debytoinut Anni Mattila suoriutui lauantain kilpailu-urakastaan mainiosti luistellen sekä 500 metrillä että 1000 metrillä oman ennätyksensä. 500 metrillä aika 43,28 toi sijan 26 ja 1000 metrillä aika 1.27,17 sijan 24. Sunnuntaina hän luisteli 500 metrillä ajan 43,61 ja oli 20.

Sunnuntain kilpailuohjelmaan kuuluivat 500 metrin lisäksi 1500 metriä ja massastartti, jossa miehillä on matkana 12 kierrosta ja naisilla 8. 1500 metrillä Suomea edustivat Pulli, Vaittinen ja Kinnunen. Pulli oli matkan seitsemänneksi nopein. Kinnunen luisteli sijalle 16 omalla ennätyksellään 1.56,881. Vaittinen oli 23. (1.59,55).

– Vernerin suoritus oli päivän positiivisin. Tommilla luistelu oli perus hyvää. Juho lähti liikkeelle liian hiljaa, arvioi Lehtinen.

Massastartti luisteltiin kilpailupäivän päätteeksi. Mattila oli naisten sarjassa 8. Miesten sarjassa Pulli oli 10., Vaittinen 20. Kinnunen kaatui, kun tuli toisen luistelijan tönäisemäksi.

– En ole kyllä massastartin kannattaja. Se on turhan vaarallista, kun laitetaan 28 luistelijaa samaan aikaan radalle. Laidathan siinä kolisee. Onneksi ei sattunut mitään vakavaa. Luistelijat kyllä tykkäävät tästä lajista, kertoi Lehtinen.