Koskela nousi palkintokorokkeelle 1000 metrillä

Pekka Koskela luisteli erinomaisen 1000 metrin kilpailun Salt Lake Cityn maailmancupin toisena päivänä. Hän luisteli ajan 1.08,17 ja oli sillä kolmas. Koskela tai kukaan mukaan suomalainen ei ole ollut pitkään aikaan 1000 metrillä maailmancupin palkintokorokkeella ja tämänkin kauden Koskela aloitti maailmancupin B-ryhmässä. Suorituskunnon kehitys on lupaavaa viikon päästä luisteltavia MM-kilpailuja ajatellen.

Myös yhdysvaltalainen Shani Davis on parantanut vauhtiaan alkukaudesta huikeasti. Hän voitti ensimmäisen päivän 1000 metrin kilpailun ja hän toisti sen toisena päivänä. Hänen aikansa oli 1.07,70. Kakkoseksi luisteli hollantilainen Stefan Groothuis ajallaan 1.07,94.
– Nyt Pekka luisteli tonnin hyvin maaliin asti. Se oli avain tämän päivän tulokseen, totesi joukkueen valmentaja Pasi Koskela.
– 500 metrillä meillä oli mielenkiintoinen tilanne, kun Pekka ja Mika Poutala luistelivat parina. Pojat olivat siitä innoissaan ja hyvinhän se menikin. Kumpikaan ei saanut mitään parasta mahdollista lähtöä, mutta kaarteessa painopiste alkaa löytyä. Pekan horjahdus viimeisessä kaarteessa verotti tietysti vähän. Aivan valmista luistele ei vielä ole, mutta olemme nyt hyvällä tiellä. Täällä on ollut selvästi hitaampi jää kuin edellisenä päivänä, jatkoi Pasi Koskela.
Tulokset

Pikaluistelun maailmancup, Salt Lake City, USA

2. päivä

Miehet 1000 m, A-ryhmä
1 Shani Davis (USA) 1.07,70
2 Stefan Groothuis (Hollanti) 1.07,94
3 Pekka Koskela (Suomi) 1.08,17
4 Denny Morrison (Kanada) 1.08,21
5 Dmitry Lobkov (Venäjä) 1.08,24
6 Sjoerd de Vries (Hollanti) 1.08,29