Tuomas Rahnaston massastartti päättyi kaatumiseen nuorten olympialaisissa

Nuorten olympialaisissa kokeiluluontoisena lajina luisteltu massastartti oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kaatumisia nähtiin paljon. Kaatumiseen päättyi myös Tuomas Rahnaston kilpailu, kun kahden kierroksen luistelun jälkeen luistimen terä osui yhteen korealaisen luistelijan terän kanssa.

– Siinä ehtivät toiset puoli kierrosta karkuun, joten peli oli menetetty, kertoi valmentaja Jason Andberg.

– Kilpailussa oli 26 luistelijaa ja radalla oli ahdasta. Luistimet kilkkailivat jatkuvasti toisiinsa ja kaatumisia oli paljon. Olihan tämä ihan mielenkiintoinen kokemus, mutta saa nähdä, miten lajia kehitetään, koska kilpailu sai valmentajien keskuudessa kriittistä palautetta, jatkoi Andberg.

Massastartin voiton vei Kiinan Fan Yang, joka pokkasi samalla kolmannen kultamitalinsa nuorten olympialaisissa. Toiseksi luisteli Japanin Seitaro Ichinohe ja kolmanneksi Venäjän Vasiliy Pudushkin.

Nuorten olympialaisten päättäjäisiä vietetään sunnuntaina. Sitä ennen Suomen pikaluistelujoukkue suunnittelee ainakin kannustavansa Suomen jääkiekkojoukkuetta tänään välierissä.

Talvilajien ensimmäiset Nuorten Olympialaiset järjestetään 13.–22.1.2012 Innsbruckissa, Itävallassa. Kisoihin osallistuvat nuoret ovat iältään 14–18-vuotiaita ja yhteensä tapahtumaan ottaa osaa yli 1000 urheilijaa 70 eri maasta. Pikaluistelussa kilpailevat vuosina 1996 ja 1997 syntyneet.

Nuorten Olympialaiset 13.-22.1.2012, Innsbruck, Itävalta

Perjantai 20.1.2012

Pojat, massastartti 12 kierrosta

1 YANG Fan (Kiina) 7:10.23
2 ICHINOHE Seitaro (Japani) 7:11.45
3 PUDUSHKIN Vasiliy (Venäjä) 7:12.83

26 RAHNASTO Tuomas 3 kierrosta