Suomen pikaluistelutuomareilla kysyntää kansainvälisissä kilpailuissa

Jos suomalaiset pikaluistelijat ovat edustaneet Suomea hyvin kansainvälisillä areenoilla, niin sitä ovat tehneet myös suomalaiset pikaluistelutuomarit. Suomalaistuomarit ovat olleet hyvin kysyttyjä kansainvälisen luisteluliiton ISU:n kilpailuissa ja myös olympialaisissa. Suomalaisten tuomaritehtävät jatkuvat myös nyt kevätkaudella sekä arvokilpailuissa että maailmancupeissa.

Suomalaiset ovat selvinneet tehtävistään hyvin ja heitä arvostetaan. Vancouverin olympialaisissa suomalaistuomari Hannu Koivu joutui hylkäämään 10000 metrin voittovauhdilla luistelleen hollantilaisen Sven Kramerin, mutta jälkeenpäin kellään ei ollut mitään sanottavaa Koivun toiminnasta, koska hän toimi sääntöjen mukaan.

Tamperelaisella Koivulla on runsaasti tuomaritehtäviä myös kaudella 2011 – 2012, mutta hän jättää kansainväliset tuomaritehtävät jo tällä kaudella. Hänet on nimitetty ISU:n asiantuntijalääkäriksi ja samalla ISU:n lääketieteellisen komission jäseneksi. Tässä tehtävässä hän toimii myös taitoluistelussa ja short trackissa. Koivu toimii kuitenkin vielä tuomarina sprinttereiden MM-kilpailuissa Kanadassa tammikuun viimeisenä viikonloppuna ja Heerenveenin maailmancupissa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Myös toisella kansainvälisiä kilpailuja kiertäneellä ja kiertävällä tuomarilla Tapani Potkalla on edessään MM-kilpailut. Hän toimii Moskovassa yleisluistelijoiden MM-kilpailujen tuomarina. Hänen vastuullaan on naisten kilpailut. Potka on tuomarina lisäksi maailmancupin finaalissa Berliinissä maaliskuun toisena viikonloppuna.

Kolmas suomalainen Jouko Vesterlund nähdään lähettäjän tehtävissä. Myös hänellä on edessään tärkeä tehtävä, kun hän ampuu liikkeelle matkakohtaisten MM-kilpailujen luistelijat Heerenveenissä maaliskuun lopulla. Lisäksi hän on lähettäjän tehtävässä Hamarin maailmancupissa helmikuussa.

________________________________________

Lisätietoja
Hannu Koivu p. 040 581 8617
Esko Lummelampi p. 0500 240 029