Yle:n Kiveen Hakatut -sarja kertoo tarinoita urheilun legendoista

Yle Urheilun tuottama Kiveen Hakatut -radiosarjaa on neljän vuoden aikana kuultu jo 55 jakson verran. Suomen Urheilugaalassa palkittu projekti on radio-ohjelmien lisäksi poikinut kolme kirjaa: vuonna 2009 Urheilusankaruuden jäljillä, 2010 Suomalaisia urheilukohtaloita ja tänä syksynä Urheilijat maineen poluilla -teokset.

Kaikkiaan kirjoissa ja radiosarjassa on tähän mennessä esitelty 73 urheilijaa ja urheiluvaikuttajaa.

Kiveen hakatut – Urheilusankaruuden jäljillä -kirjassa pohditaan seuraavien urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien elämää:

Arto Tolsa, Henri Toivonen, Tarmo Uusivirta, Jarno Saarinen, Jorma Pilkevaara, Kalle Jalkanen, Gunnar ”GeeBee” Bärlund, Lauri ”Tahko” Pihkala, Erik von Frenckell, Paavo Yrjölä, Pekka Tiilikainen, Juha Tiainen, Mona-Lisa Pursiainen, Mikko Ala-Leppilampi, Curt Lincoln, Tauno Luiro, Veikko Hakulinen, Ludovika ja Walter Jacobsson, Tony Arima ja Voitto Hellsten

Suomalaisia urheilijakohtaloita – Kiveen hakatut -kirjassa kerrotaan myös 20 tarinaa:

Joonas ”Jonni” Myyrä, Jarmo Wasama, Aale Tynni, Kalevi "Kallari" Ihalainen, Jani Lehtonen, Esa Rossi, Clas Thunberg, Sylvi Saimo, Ville Ritola, Tapio Rautavaara, Lea Hilokoski, Valto Olenius, Tony Tuominen, Gunnar Höckert, Yrjö Lindegren, Veli Saarinen, Denis Johansson, Kyösti Lehtonen, Eino Kirjonen ja Jaakko Tuominen. 

Urheilijat maineen poluilla – Kiveen hakatut –kirjassa ovat esillä:

Jorma Valkama, Elis Ask, Volmari Iso-Hollo, Robert ”Petteri” Petersen, Sara Mustonen, Algoth Niska, Heikki Savolainen, Juuso Walden, Ilpo Koskela, Paavo Nurmi, Tony Halme, Pentti Linnosvuo, Tapani Niku, Kaarlo Partanen, Jarmo Jokinen, Arvo Himberg, Arvo Aaltonen, Kalevi Laurila, Yrjö Saarela ja Sten Suvio.

Radiosarjan kaikki jaksot ovat kuultavissa YLE Urheilun Internet sivuilta alla olevan linkin kautta.

http://yle.fi/urheilu/lajit/kiveenhakatut

Kirjat saatavilla kirjakaupoista.

kts. kustantajan sivut