Tommi Pulli seitsemänneksi junioreiden maailmancupin 1000 metrillä

Junioreiden maailmancupin toisen osakilpailun päätöspäivänä olivat vuorossa 1000 metrin ja 3000 metrin luistelut.

Tommi Pulli luisteli 1000 metrillä seitsemänneksi ajalla 1.13,99, jääden noin 1,5 sekuntia voittajalla, Korean Woo-Jin Kimille (1.12,55). Aika ja sijoitus olisivat voineet olla paremmatkin, sillä matkassa oli epäonnea. Pullille tuomittiin varaslähtö ensimmäisestä lähtöyrityksestä ja toinen lähtö epäonnistui. Ensimmäinen väliaika oli kuitenkin hyvä. Epäonni jatkui ensimmäisessä ratojen vaihdossa, kun japanilainen pari luisteli Pullin eteen.

– Tommilla oli tänään parempi vire kuin eilen ja seitsemäs sija on kelpo suoritus, kommentoi joukkueenjohtaja ja valmentaja Pirjo Lehtinen.

Juho Vaittinen oli toiseksi nopein suomalainen luistellen 1.16,92 ja sijalle 21. Verneri Kinnunen löytyy tulosluettelon sijalta 27 (1.17,74) ja Matti Yli-Ojanperä sijalta 37 (1.20,50).

– Juhon ja Vernerin luistelut olivat perussuorituksia. Ajolinjoja pitää vielä hioa, niin sillä saadaan kymmenyksiä tippumaan, arvioi Lehtinen.

Päivän pidemmällä matkalla oli mukana kaksi suomalaista: Kinnunen ja Vaittinen. Ajat painuivat Bjugnin hitaalla jäällä päälle 4.20 ja sijoitukset päälle kolmenkymmenen. Vaittisen luistelua häiritsi myös väärin näytetyt kierrokset. Hän oli sen vuoksi lopettaa luistelun kierrosta liian aikaisin.

– Juhon ja Vernerin luistelussa näkyy se, että kotimaassa ei ole päässyt treenaamaan jäällä. Kierrosaikoja on vaikea pitää tasaisina, kun lajiharjoituksiin tulee taukoa, arvioi Lehtinen.

Junioreiden maailmancup jatkuu tammikuun lopussa Italian Collalbossa.