Neljä pikaluistelijaa maailmancupin avaukseen Tseljabinskiin

Suomen Luisteluliitto on valinnut Pekka Koskelan, Mika Poutalan, Markus Puolakan ja Elina Riskun sprintteriluistelijoiden maailmancupin ensimmäiseen osakilpailuun Venäjän Tseljabinskiin. Joukkueen runko on kokeneita luistelijoita, mutta vasta 19 –vuotias Elina Risku lähtee nyt ensimmäiseen aikuisten maailmancupin osakilpailuun. Joukkueen valmentajana toimii Pasi Koskela.

– Tavoitteenani on talven aikana luistella maailmancupin pisteille. Viime talvi junioreissa meni hyvin ja harjoittelu on kohdaltani sujunut Pirjo Lehtisen valmennuksessa hyvin, kertoi seinäjokelainen Elina Risku.

– Maailmalla on jo tämän kauden aikana luisteltu kovia tuloksia, mutta niitä on hyvin vaikea verrata toisiinsa. Jäät ovat hyvin erilaisia ja vasta joulukuun alussa kolmannen osakilpailun jälkeen voidaan sanoa missä mennään. Omalta osaltani harjoittelu on sujunut suunnitellusti. Päätavoitteet ovat molemmissa MM-kilpailuissa, kertoi Pekka Koskela.

– Meillä on aika mukava tilanne. Joukkueessamme on kaksi ehdotonta maailmanhuippua. Mutta samaan aikaan on nousemassa nuoria mukaan. Elinan mukaantulo joukkueeseen on hyvä asia. Tommi Pullihan on jo hyvässä vauhdissa, josta osoituksena Erfurtissa junioreiden maailmancupin luistelut viime viikonloppuna. Hän ei kuitenkaan lähde vielä kahteen ensimmäiseen osakilpailuun, kertoi laji- ja valmennuspäällikkö Pasi Koskela.

 – Talven tavoitteena on saada lisää maailmancupin paikkoja. Maailman taso ei ole viime talvesta mihinkään muuttunut. Se on kova edelleen ja joku uusi luistelijakin on väläytellyt maailmalla kovia aikoja, jatkoi Pasi Koskela.

Perjantaista sunnuntaihin kestävän Tseljabinskin osakilpailun jälkeen maailmancup jatkuu Kazakstanin Astanassa. Suomi luistelee siellä samalla joukkueella.

 

Lisätietoja

Pasi Koskela p. +358 40 516  5752

Esko Lummelampi p. + 358  500 240 029