Tommi Pulli palkintopallille pikaluistelun junioreiden maailmancupissa Erfurtissa – Team Pursuitissa Suomen ennätys

Pikaluistelun junioreiden maailmancup alkoi suomalaisittain positiivisissa merkeissä Saksan Erfurtissa, kun Tommi Pulli nappasi heti ensimmäisenä päivänä palkintopallipaikan 500 metrillä.

Päivän toisessa 500 metrin luistelussa heltisi toinen sija ajalla 36,12. Ero kolmanneksi luistelleeseen Korean Woo-Jin Kimiin oli niukkaakin niukempi yksi tuhannesosa. Japani Tsubasa Hasegawa vei voiton luistellen ainoana alle 36 sekunnin: 35,95.

Päivän ensimmäinen 500 metriä meni täysin aasialaisten hallinnassa. Hasegawa oli tällöinkin nopein (36,03) ja Kim toiseksi nopein (36,25). Kolmanneksi luisteli Japanin Junya Miwa (36.41). Pulli oli matkan viides (36,66). Suomen Juho Vaittinen paranteli 500 metrillä ennätystään kahteen kertaan. Ensimmäinen 500 metriä kulki aikaan 38,06 (sija 19) ja toinen 37,94 (sija 15). Verneri Kinnunen luisteli matkan ajoin 38,62 (sija 25) ja 38,60 (sija 24) ja Miro Puolakka 39,36 (sija 40) ja 39,45 (sija 28).

– Tommin toinen 500 metriä oli hyvä luistelu. Juho puolestaan rikkoi junioreiden MM-kisarajan 500 metrillä, kertoi tyytyväinen joukkueen valmentaja Pirjo Lehtinen.

Miina Peltonen paranteli 500 metrin toisessa luistelussa oman ennätyksensä lukemiin 44,15 saavuttaen sijaluvun 24. Ensimmäinen 500 metriä kulki aikaan 44,66 (sija 44).

Miesten 3000 metrillä Tommi Pulli luisteli kymmenenneksi ajalla 3,57,58. Juho Vaittinen oli jälleen ennätysvauhdissaan parantaen omaa ennätystään aikaan 4.15,43 (sija 41). Verneri Kinnunen luisteli saman matkan aikaan 4.18,93 (sija 44).

Sunnuntaina luisteltiin 1500 metriä ja joukkueluistelu. Miina Peltonen paranteli oman ennätyksensä lukemiin 2.24,68 ja oli 49:s. Samalla alittui nuorten olympiaraja tällä matkalla, mutta maapaikkaa ei olympialaisiin tyttöjen sarjaa ole.

Poikien sarjassa Tommi Pulli oli 5. ajalla 1.50,90 jääden vain kolme kymmenystä palkintopallipaikasta. Verneri Kinnunen luisteli sijalle 31. ajalla 1.57,97, Juho Vaittinen sijalle 32. ajalla 1.58,22 ja Matti Yli-Ojanperä sijalle 57. ajalla 2.06,09.

– Tommilla viimeinen kierros tipahti hieman liikaa, muuten luistelu oli hyvä. Juho ja Verneri tekivät perusluistelun ilman venymisiä. Toisaalta kun kyseessä on kauden ensimmäinen 1500 metrin, jännitystä on aina mukana. En ole mitenkään huolissani tilanteesta, kommentoi Lehtinen.

Pulli saavutti sijoituksillaan Suomelle maapaikan poikien sarjaan nuorten talviolympialaisiin 500 metrillä ja 1500 metrillä.

Joukkueluistelussa Suomen joukkue (Pulli, Vaittinen ja Kinnunen) paransivat kuudella sekunnilla Suomen ennätystä aikaan 4.14,71.

– Kokonaisuus saatiin hyvin pidettyä kasassa, mutta pojat lähtivät liian hitaasti liikkeelle. Rohkealla luistelulla saadaan vielä sekunteja lähtemään, kommentoi Lehtinen

Junioreiden maailmancup jatkuu ensi viikonvaihteessa Norjan Bjugnissa, jonne Suomen joukkue matkaa tiistaina.