Pikaluistelun junioreiden maailmancup alkaa Erfurtin osakilpailulla

Pikaluistelun junioreiden maailmancup alkaa tulevana viikonloppuna Erfurtissa, Saksassa. Suomella on mukana kuusihenkinen joukkue.

Joukkueen muodostavat Verneri Kinnunen, Miina Peltonen, Tommi Pulli, Miro Puolakka, Matti Yli-Ojanperä ja Juho Vaittinen. Heistä Peltonen ja Yli-Ojanperä ovat maailmancupissa ensikertalaisia. 15-vuotiaiden sarjassa luisteleva Peltonen on lisäksi ikäistään vanhemmassa seurassa, sillä junioreiden maailmancupissa vanhimmat luistelijat luistelevat 19-vuotiaiden sarjassa.

– Joukkue on hyvällä fiiliksellä ja kaikki näyttää hyvältä. Kisassa on kova taso, koska osakilpailu on avoin myös muille kuin eurooppalaisille, vaikka Euroopan osakilpailu onkin, kertoi joukkueen valmentaja Pirjo Lehtinen.

– Erityisesti odotan, että joukkueluistelu, team pursuit, sujuu tällä kertaa hyvin, koska ensimmäistä kertaa meillä on joukkue, joka on harjoitellut sitä yhdessä, jatkoi Lehtinen.

Yksilötasolla kovimmat odotukset kohdistuvat Tommi Pulliin, joka luisteli viime kaudella 1000 metrillä nuorten MM-hopeaa.

– Kyllä odotan, että Tommi on kaikilla kolmella matkalla viiden sakissa ja jos siitä paremmaksi menee, niin se on jo loistavaa, kuvaili Lehtinen.

Erfurtissa ja kauden toisessa junioreiden maailmancupin osakilpailussa, Norjan Bjungissa, ovat pelissä myös nuorten talviolympialaisten maapaikat. Ensimmäiset nuorten talviolympialaiset järjestetään tammikuussa Itävallan Innsbruckissa. Kilpailut on tarkoitettu vuosina 1996 ja 1997 syntyneille. Peltonen on alittanut olympialaisiin tarvittavan aikarajan, mutta maapaikka puuttuu. Samoin poikien sarjaan Suomella ei ole vielä maapaikkoja, vaikka aikarajan alittaneita onkin. Maailmancupissa poikien sarjassa luistelevat suomalaiset nuoret voivat hankkia talviolympialaisiin maapaikkoja, vaikka ovat itse jo liian vanhoja osallistumaan nuorten olympialaisiin.

Junioreiden maailmancupissa on tulevalla kaudella viisi osakilpailua, joista yksi osakilpailu on alueellinen (Eurooppa/Aasia/Pohjois-Amerikka – Oseania).

Aikataulu:

Lauantai 12.11.

klo 11.00
500 m naiset (Miina Peltonen)
500 m miehet (Verneri Kinnunen, Tommi Pulli, Miro Puolakka, Juho Vaittinen)
3000 m naiset
500 m naiset (Miina Peltonen)
500 m miehet (Verneri Kinnunen, Tommi Pulli, Miro Puolakka, Juho Vaittinen)
3000 m miehet (Verneri Kinnunen, Tommi Pulli, Juho Vaittinen)

Sunnuntai 13.11.

klo 11.00
1500 m naiset (Miina Peltonen)
1500 m miehet (Verneri Kinnunen, Tommi Pulli, Matti Yli-Ojanperä, Juho Vaittinen)
Team pursuit naiset
Team pursuit miehet (FIN: Pulli, Kinnunen, Vaittinen)
 
Ajat Suomen aikaa, muutokset mahdollisia.

Kisasivut

 

Lisätietoja:

Pirjo Lehtinen puh. 040 833 6392