Pikarullaluistelun maratonin Suomen mestaruudet ratkaistiin Kaarinassa

Pikarullaluistelun maratonmatkan SM-kilpailut käytiin runsaasti kiitosta saaneella reitillä Kaarinassa Krossin alueella sunnuntaina 21.8. Asfaltti ehti kuivua yöllisen sateen jäljiltä ja aurinko helli kilpailijoita ja yleisöä koko kilpailujen ajan. Turun Urheiluliiton luistelujaoston järjestelyt sujuivat hyvin ja reitti oli monipuolinen, suurimmaksi osaksi hyväpintainen ja leveä. Runsaan talkoojoukon avulla kilpailut saatiin sujumaan joutuisasti ja turvallisesti. Liikenne oli osin suljettu.

Miesten yleisen sarjan voittokaksikko erottui jättäen pikaluisteluun keskittyneet kauas taakseen. HTL:n kansainvälisilläkin kentillä sprinttimatkoilla menestynyt Teemu Ylänen karkasi seuratoverinsa Jani Suihkosen kanssa ja Ylänen kiri lopussa itselleen kultaa.  Suihkonen on kiertänyt aiempina vuosina maratonmatkojen maailmancupia ympäri Eurooppaa. Pronssille sinnitteli HTL:n Robert Brandt runsaan parin minuutin erolla. Brandtin lisäksi pronssia ahnaasti havittelivat HTL:n Samuli Laulumaa ja TuUL:n Lauri Linden, jotka eivät ihan saaneet Brandtia kiinni.

Naisten yleisen sarjan voittokolmikko oli TuUL:n Kati Koota, Julia Salo ja Roosa Maanpää. Julia Salon sairastelu näkyi luistelukunnossa ja hän ei pystynyt pitämään vauhtia yllä totuttuun tapaan ja Koota pääsi ylämäessä karkuun jo ensimmäisellä kierroksella.

Naisten 50 v -sarjassa luistelivat HTL:n Soile Kallio ja KP:n Sirpa Grönberg. Iloisesti yhtä matkaa luistelleet kisailijat saapuivat maaliviivan yli lähes rinta rinnan Sirpa Grönbergin ottaessa kuitenkin voiton.
   
Miesten 40 v -sarjassa TuUL:n oma poika Esko Virtanen lusiteli ylivoimaiseen voittoon SaD:n Pekka Moilasen taisteluista huolimatta. Moilanen luisteli hopealle ja TuUL:n Jorma Reijonen pronssille.

Miesten 50 v -sarjassa matkaa tehtiin pitkään isona ryhmänä , mutta lopussa kärkikolmikko erottui selvästi. Kirikamppailun voiton vei HTL:n kisakonkari Risto Laitinen Raimo Huovilan ottaessa hopeaa ja Savonlinna Dynamon Hannu Korkiakosken pronssia.

Miehet  60 v -sarjassa voittoon luisteli HTL:n Johannes Leppänen, hopealle tuttu kisakonkari TaSI:n Kari Heinonen ja pronssille kaarinalainen Paavo Nevalainen.

Pojat 15 -sarjassa oli kolme osallistujaa ja hekin kaikki saman seuran poikia. HTL:n Kaapo Schreck voitti kultaa ja Nisse Vähä-Vahe hopeaa ja  Antti Vähä-Vahe keskeytti.

HTL oli hyvin edustettuna niin kilpailuissa kuin palkintopalleillakin. Kilpailijoita oli myös mm. Turusta, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Savonlinnasta, Kristiinasta  ja Leppävirralta.

Tulokset