Pikarullaluistelun Junioricup alkoi Turussa 7.5.

Junioricupin ensimmäinen osakilpailu veti mukavan runsaan joukon junnuja Turkuun rullakiekkoalustalla käytäviin kilpailuihin. Rata oli 100 m pitkä ja matkoina oli yhden kierroksen aika-ajo, 300 m – 1000 m linja-ajo sekä viesti.

Kilpailussa nähtiin tiukkoja taisteluita, sinnikkäitä haastajia ja nopeajalkaisia nuoria lupauksia. Kannustusjoukot olivat hereillä koko kisojen ajan ja kaikki tuntuivat päääsevän sopivaan kilpahurmokseen. Nuoremmat luistelijat lähtivät taas tuttuun tapaan rohkeasti haastamaan vanhempiaan ja hyvin haastoivatkin. Niklas Nousiainen lähti miesten matkaan 3000 metrille ja mm.HTL:n Nuori lupaus Jyry Kortelainen pärjäsi mainiosti vanhempienkin poikien sakissa.

6 – 7-vuotiaiden poikienkin sarjassa riitti säpinää, kun kilpakumppanusten ajolinjat yhtenivät muutamaan otteeseen ilman haavereita ja kilpa-asetelmat muuttuivat jatkuvasti tuoden jännitystä katsojillekin.  Tyttöjen sarjassakin oli ilo nähdä uusia kasvoja kilpailemassa. Heistä  nuorin oli vasta 5-vuotias Minttu.

Lopuksi käyty kovavauhtinen viesti oli tasaisen tiukka ja piti jännitystä yllä loppuun asti.

Samassa yhteydessä pidettiin aikuisille ja vanhemmille junioreille Powerslide Kiito ja Kunto, joissa matkoina oli 300 m:n ja 3000 m:n linja-ajoina. Tavanomaisesta poiketen kilpailut jouduttiin järjestämään sisätiloissa, kun perinteinen ulkokauden avajaiskilpailupaikkamme on vielä epäkunnossa, mikä verotti aikuisten osallistujamäärää.  Sekä naisten että miesten sarjassa nähtiin kuitenkin vauhtia ja kilpailu oli tasaväkistä.

Kaatumisilta ei vältytty niin aikuisten kuin junioreidenkaan sarjoissa, mutta kaikki pääsivät onneksi terveen kirjoissa kotimatkalle. Lopussa pidettiin arvonta kaikkien luistelijoiden kesken ja palkintoja olikin laidasta laitaan. Tivoli Sariola oli meille tuttuun tapaan antelias ja kilpailujen jälkeen monen matka jatkuikin tivoliin.

Junioricup jatkuu seuraavan kerran Helsingissä ja siihen kannattaa lähteä mukaan, vaikka ensimmäinen kilpailu olisikin jäänyt väliin. Pikarullaluistimiakaan ei tarvita, sillä kovaan vauhtiin pääsee kuntoluistimillakin, kun on asenne ja kunto kohdillaan.

Kiitos kaikille avustajille ja talkoolaisille sekä erinomaiselle kilpailijajoukolle huoltajineen!