Rullaluistelun halli-SM kisattiin Somerolla

Somerolla 10.4. TuUL:n ja LahLU:n järjestämät halli-SM-kilpailut toivat paikalle 38 kilpailijaa. Erityisesti nuorten määrä sekä taso ilahdutti. Mastersarjoissakin riitti osallistujia yli 70-vuotiaisiin saakka. Lähes kaikilla kilpaurheiluseuroilla onkin jo vuosia ollut talvikaudella säännölliset sisähallivuorot, mikä näkyi myös ketteryyttä, taktiikkaa ja taitoa vaativissa hallikilpailuissa. Nyt myös HTL jo kerää tehokkaan ja toimivan ympärivuotisen junioritoimintansa hedelmiä. Mm. Jani Suihkosen uusi lupaus HTL:n Anni Käsnänen oli talvikauden hallivuoroilla nopeasti omaksunut rataluistelun ja vei voitot molemmilla matkoilla. Myös pojissa oli useita lupauksia ja osa haastoikin itsensä luistellessaan itseään vanhempien sarjassa. Pojissa nähtiin myös mielenkiintoinen kaksintaistelu eri sarjoissa luistelleiden HTL:n sisukkaan Jyry Kortelaisen ja LPGP:n Nicklas Nousiaisen välillä jälkimmäisen viedessä voiton.

Miesten yleisen sarjan mestariksi luisteli molemmilla matkoilla nuori ja lahjakas LPGP:n Julius Lepola. 3000 metrillä hopealle luisteli ehkä hieman yllättäin HTL:n ketterä Jani Suihkonen ja kolmanneksi saman seuran Teemu Ylänen. 300 metrillä nämä mitalistit vaihtoivat paikkaa.TuUL:n Pekka Mattila oli kuudes lyhyellä ja neljäs pidemmällä matkalla.

Naisten yleisessä sarjassa molemmilla matkoilla voiton vei  TUUL:n Kati Koota. Saman seuran Roosa Maanpää luisteli 300 metrillä hopealle ja 3000 metrillä pronssille Julia Salon ottaessa pidemmällä matkalla hopeaa vain muutaman sentin Kootalle hävinneenä.

Muutama kaatuminenkin sattui, mutta suuremmilta kolhuilta onneksi vältyttiin.

Tulokset