Mika Poutala luisteli neljänneksi MM-kilpailujen 500 metrillä

Mika Poutalan vaikeuksia täynnä ollut kausi sai mukavasti lohtua, kun hän sijoittui hienosti neljänneksi matkakohtaisten MM-kilpailujen 500 metrillä. Hän luisteli ensimmäisessä startissa kolmanneksi ajalla 34,89. Toinen luistelu meni vieläkin paremmin, aika oli kova34,76. Sijoitus oli kuitenkin ensimmäistä heikompi. Hän oli viides, sillä toisessa luistelussa luisteltiin hurjia aikoja.

Kaiken kaikkiaan yhdeksän luistelijaa pystyi alittamaan 35 sekunnin rajan. Toisen luistelun nopein oli korealainen Kyou-Hyuk Lee huippuajalla 34,32. Toiseksi tuli japanilainen Joji Kato (34,52) ja kolmanneksi venäläinen Dmitry Lobkov (34,64). Ensimmäisen startin voittaja hollantilainen Jan Smeekens oli neljänneksi nopein ajalla 34,66.

Taistelu maailmanmestaruusmitaleista oli kova. Mestariksi nousi myös sprinttereiden maailmanmestaruuden tällä kaudella voittanut korealainen Kyou-Hyuk Lee toisen hurjan luistelunsa ansiosta. Kakkoseksi kiilasi ensimmäisessä luistelussa Poutalan takana ollut japanilainen Joji Kato. Ensimmäisen luistelun nopein hollantilainen Jan Smeekens putosi MM-pronssille.

Pekka Koskelan 500 metrin kilpailu tyssäsi heti alkuunsa, kun hänen luistimensa terä hajosi ensimmäisen luistelun ensimmäisillä potkuilla ja hän kaatui. Koskelaa lohdutti hyvin sujunut 1000 metrin kilpailu, jossa hän oli seitsemäs.