Pekka Koskela seitsemänneksi MM-kilpailujen 1000 metrillä

Pikaluistelun matkakohtaiset MM-kilpailut käynnistyivät Saksan Inzellissä suomalaislajien osalta mainiosti. Pekka Koskela luisteli kauden parhaan 1000 metrin luistelunsa, sai ajan 1.09,25 ja sijoittui seitsemänneksi. Hän oli vielä 600 metrin kohdalla mitalivauhdissa, mutta viimeinen kierros ei sujunut enää vauhdilla, jolla mitali olisi pujotettu hänen kaulaansa.

Kilpailun nopein oli yksi kovimmista ennakkosuosikeista, yhdysvaltalainen Shani Davis. Hän oli kärsinyt edellisenä päivänä 1500 metrillä niukan viiden sadasosan tappion Norjan Håvard Bøkkolle ja jäänyt MM-hopealle. Nyt hän ei ollut yllätettävissä. Davis luisteli mainion voittoajan 1.08,45. Toiseksi luistellut hollantilainen vain 20-vuotias Kjeld Nuis hävisi hänelle 22 sadasosaa. MM-pronssi meni Nuisin maanmiehelle Stefan Groothuisille (1.08,73).

– Kyllä tämä luistelu tyydytti minua. Se oli ehjä luistelu kaiken kaikkiaan. Startti onnistui hyvin, sain vauhdin hyvin ylös ja pystyin myös sitä pitämään helposti. Viimeiset 200 metriä oli tietysti shokkihoitoa. Siinä ehkä näkyi rutiinin puute ja kovien kisastarttien vähäisyys. Jos minulla olisi ollut kuuman ryhmän pari, niin ehkäpä ajasta olisi lohjennut jotain pois. Nyt luistimien terät ovat hyvässä säädössä ja se merkitsee paljon. Jää täällä uudessa Inzellin hallissa on ollut oikein hyvä. Positiivisin mielin tässä odotellaan sunnuntain 500 metrin kisaa, kertoi Pekka Koskela.

– Hissi kulkee nyt oikeaan suuntaan. Pekan aika oli muistaakseni hänen kolmanneksi paras Euroopassa luistelemansa. Hänen luistelunsa näytti oikein hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa ensi kaudelle, kun tiedetään, että vauhti on tallessa, kertoi Suomen joukkueenjohtaja ja valmentaja Pasi Koskela.

 

Pekka Koskela ja Mika Poutala luistelevat sunnuntaina 500 metrin MM-mitaleista.

 

Tulokset

Pikaluistelun matkakohtaiset MM-kilpailut, Inzell, Saksa

1000 m, miehet

1    Shani Davis (USA) 1.08,45

2    Kjeld Nuis (Hollanti) 1.08,67

3    Stefan Groothuis (Hollanti) 1.08,73

4    Kyou-Hyuk Lee (Korea) 1.08,91

5    Denny Morrison (Kanada) 1.08,92

6    Simon Kuipers (Hollanti)  1.09,21

7    Pekka Koskela (Suomi) 1.09,25

8    Dmitry Lobkov (Venäjä)  1.09,28

9    Tae-Bum Mo (Korea)  1.09,39

10 Samuel Schwarz (Saksa) 1.09,64