Koskelalla ja Poutalalla maailmancupin finaaliviikonloppu Hollannissa

Pekka Koskelan ja Mika Poutalan kilpailukausi on lähestymässä loppuaan, mutta molempien osalta tämän kauden tärkein tavoite, matkakohtaiset MM-kilpailut ovat reilun viikon päästä. Sitä ennen on kuitenkin tärkeä kilpailu Hollannin Heerenveenissä, jossa luistellaan maailmancupin finaalit.

Koskelalla ja Poutalalla ei ole tällä kaudella mahdollisuuksia kamppailla maailmancupin kokonaiskilpailun kärkipaikoista. Ennen finaaleja 500 metrillä Pekka Koskela on 12:s ja Poutala 24:s. Kummallakaan ei ole paikkaa Heerenveenin 1000 metrin finaalikilpailuun. Muilla suomalaisilla ei ole paikkoja finaalin millekään matkalle.

– Cup –finaali on meille tärkeä kilpailu Inzellin MM-kilpailuja ajatellen. Sprinttereillä on ollut pitkä kilpailutauko. Me olemme käyttäneet tauon hyvin hyödyksi ja tehneet töitä MM-menestyksen eteen. Tämä Heerenveen on yksi ja tärkeä osa valmistautumisessa seuraavaan viikonloppuun. Harjoittelu on sujunut hyvin ja molemmilla on minun mielestä kunto nousussa. Pojilla on henki päällä ja näyttöhaluja sekä nälkää monien ongelmien jälkeen, kertoi Suomen joukkueenjohtaja ja valmentaja Pasi Koskela.

Heerenveenissä luistellaan varsinaisten cup –lajien lisäksi kaksi näytöskilpailua. Lajit ovat ratapyöräilyn omaisia. Toinen on yhteislähtökilpailu ja toinen on joukkuesprintti.  Joukkuesprintti luistellaan kolmimiehisen joukkuein ja on todennäköistä, että molemmat suomalaiset osallistuvat joukkuesprinttiin mix- joukkueessa, johon suomalaisten lisäksi tulee luistelija jonkun muun maan sprinttereistä.

Joukkuesprintti luistellaan samalla periaatteella kuin ratapyöräilyssäkin.  Koko joukkue starttaa yhtä aikaa ja joukkueen ensimmäisessä vetovuorossa oleva luistelija vetää kierroksen ja jää sen jälkeen sivuun. Toinen kierros mennään seuraavan luistelijan vetämänä ja hän jää vetovuoronsa jälkeen pois, jolloin joukkueen kolmas mies kiertää radan yksin. Kolmen kierroksen aika otetaan viimeisen miehen ylitettyä maalilinjan. 

Alustava ohjelma (Suomen aikaa)

Pikaluistelun maailmancupin finaali

Heerenveen, Hollanti

 

Perjantai 4.3.2011              

 16.00            

500 m, miehet

 1500 m, naiset

 5000 m, miehet

 Yhteislähtö, naiset (15 kierrosta) /näytöskilpailu

                     

Lauantai 5.3.2011

15.00            

500 m, naiset

1500 m, miehet

3000 m, naiset

Joukkuesprintti, karsinta, naiset (3 kierrosta) / näytöskilpailu

Joukkuesprintti, karsinta, miehet (3 kierrosta) / näytöskilpailu

Joukkuesprintti, finaali, naiset

Joukkuesprintti, finaali, miehet

                     

Sunnuntai 6.3.2011

15.00            

500 m, naiset

500 m, miehet

1000 m, naiset

1000 m. miehet

Yhteislähtö, miehet (25 kierrosta) / näytöskilpailu