Tommi Pullin 500 metriä romuttui horjahtamiseen

Pikaluistelun junioreiden MM-kilpailuiden toinen päivä ei alkanut yhtä hyvin kuin ensimmäinen. Tommi Pulli, jolla oli mahdollisuudet hyvään sijoitukseen 500 metrin yhteispistekilpailussa, horjahti ensimmäisessä kaarteessa ja oli kaatua. Aika painui 39,07:ään.

Päivän luistelussa sijoitus oli 16:s. Kahden 500 metrin yhteispisteissä sijoitus tippui neljä pykälää. Lopullinen sijoitus oli 12:s.

– Onhan tämä tosi suuri pettymys, mutta tämä kuuluu urheiluun. Aina ei mene niin kuin suunnitellaan. Tommi on vielä ensi vuonna juniori-ikäinen, joten vielä ensi vuonna on edessä junioreiden MM-kilpailut, kommentoi Suomen joukkueen johtaja ja valmentaja Pirjo Lehtinen.

Tämän päivän 500 metrin luistelu ei vaikuta yhteispistekilpailun pisteisiin, joihin lasketaan mukaan vain ensimmäisen 500 metrin pisteet. Näin ollen Pullilla on vielä täydet mahdollisuudet menestyä yhteispistekilpailussa. Yhteispistekilpailu jatkuu tänään 1500 metrin ja 5000 metrin luisteluilla.

Naisten sarjassa päivän ensimmäinen matka oli 1000 metriä. Elina Risku luisteli ajan 1.28,61 ja oli 39:s Saana Hyttinen kellotti ajan 1.28,97 ja oli 42:n. Molemmat jäivät kauden parhaista ajoistaan. Risku on yhteispistekilpailussa kolmen matkan jälkeen 24:s, Hyttinen 31:n.

– Kummallakin viimeisen kierroksen kierrosaika putosi 4 sekuntia. Se on liikaa. Päivän toiselta matkalta 3000 metriltä lähdetään hakemaan ennätyksiä, kertoi Lehtinen.