Suomen joukkue valmistautuu junioreiden maailmancupiin Italiassa

Suomella on ensi viikonlopun pikaluistelun junioreiden maailmancupissa Italian Baselga di Pinéssä kuusihenkinen joukkue.

Joukkueeseen kuuluvat konkarit Tommi Pulli (SU), Verneri Kinnunen (KENSU), Elina Risku (SU) ja Saana Hyttinen (SU) sekä toista kertaa maailmancupissa starttaava Juho Vaittinen (VaHa) ja ensikertalainen, vasta 16-vuotias Miro Puolakka (HLK).

Puolakan perhe on siten edustettuna samana viikonloppuna sekä aikuisten että junioreiden maailmancupissa, kun isoveli Markus on mukana Moskovassa kilpailtavassa aikuisten maailmancupissa. Molemmat kilpailevat tahollaan 500 metrin matkalla.

Suomen joukkue on leireillyt ja kilpaillut Italian Collalbossa viime viikosta lähtien.

– Leiri ja valmistautuminen on sujunut hyvin. Kaikki ovat terveitä ja hyvillä mielin. Viime viikonlopun kilpailuissa saatiin hyviä luisteluita alle, kertoi joukkueen valmentaja Pirjo Lehtinen.

Lehtinen toivoo aurinkoisen ja tuulettoman sään jatkuvan viikonloppuun asti. Parhaita sijoituksia Lehtinen odottaa viime aikoina kovinta kisakuntoa esittäneiltä Tommi Pullilta ja Elina Riskulta.

– Uskon, että heillä on mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon, hän arvioi.

Viikonlopun ohjelmassa on normaalien ratamatkojen lisäksi näytöslajina yhteislähtökilpailu, jossa naiset luistelevat 8 kierrosta ja miehet 12 kierrosta. Suomen joukkueesta kaikki paitsi Miro Puolakka osallistuvat kaikille matkoille ja yhteislähtökilpailuun.

Junioreiden maailmancup

Baselga di Piné, Italia

29.-30.1.2011


Aikataulu (ajat Suomen aikaa):

Lauantai klo 12

500 m naiset
500 m miehet
1000 m naiset
1000 m miehet
3000 m naiset
3000 m miehet

Sunnuntai klo 12

500 m naiset
500 m miehet
1500 m naiset
1500 m miehet
Yhteislähtö naiset
Yhteislähtö miehet

Lisätietoja:

Pirjo Lehtinen puh. 040 833 6392.